avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,

Ma numesc Ana Maria B, am 26 ani, si am ramas orfana la varsta de 25 ani de ambii parinti, tatal mi-a decedat acum 11 ani si mama acum 1 an si ~5 luni, am facut succesiunea, mama mea a avut un contract cu bunica mea de vanzare cumparare, nu mai tin exact minte cu se numea, parca de uzufruct, nu avea voie s-o dea afara din casa pana la decesul bunicii , dar fara nici o alta clauza, automat dupa decesul mamei, eu am fost unicul mostenitor, cu bunica nu prea ma inteleg extraordinar de bine, deoarece este bolnava psihic, are 87 ani. Iar in fiecare an ii se acorda un ajutor de caldura si automat ii trebuie acest contract de succesiune. Eu in acest contract am avut 2 conturi in banci, un cont pentru facultatea mea si unul in care ni se vira pensia de urmas dupa tatal meu, tin sa precizez ca acesti bani nu mai exista, un cont s-a dus pe facultate , iar celalalt s-a stins usor usor, dar mamaia a vazut aceste conturi si mereu imi cere bani, zice ca eu o duc bine si pe ea o las sa moara,desi eu ii platesc toate utilitatiile + ii aduc mancare saptamanala, pe langa asta in ap mamaii locuieste si unchiul meu, fratele mamei, care este casnic, nu are somaj, bea de stinge si nu vrea sa se duca la munca. Cum pot face sa am un contract pentru apartamentul meu si un contract pe ap unde locuieste mamaia? Va rog mult sa ma ajutati , ca am ajuns sa disper, nu mai dorm noptile.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 12:42, 31 Octombrie 2012
1) nu înţeleg ce fel de contract de succesiune are nevoie bunica dvs. , dacă ea are drept de uzufruct viager pe tot timpul vieţii potrivit acelui contract de V/C încheiat cu mama dvs. ?
2) păi, dacă dvs aveţi un apartament, ori nu-i al dvs ori, ce fel de contract mai doriţi ?
3) dacă aţi făcut dezbaterea succesiunii, aveţi deja un Certificat de moştenitor cu NUDA proprietate a apartamentului în care locuieşte bunica, iar bunica are DOAR drept de folosinţă pe viaţă, ce fel de contract doriţi aici ?
Vă rog, reveniţi cu clarificări în scopul ajutorării dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune/mostenire SAnamaria SAnamaria Buna ziua, O sa va relatez o poveste trista, dar adevarata.........Si va rog sa ma ajutati. Acum 17 ani bunicii mei au cumparat un apartament cu 2 camere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma numesc gheorghe cristian si as vrea sa va adresez ... Gheorghecristian663 Gheorghecristian663 Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Succesiune diana_78 diana_78 Buna ziua. Mi-ar fi de folos daca m-ar putea ajuta cineva in legatura cu problema mea. Bunicul meu a decedat acum 3 ani, in viata ramanand doar bunica. Nu s-a ... (vezi toată discuția)