avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie pentru cresterea copilului!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie pentru cresterea copilului!

Va rog sa ma ajutati, am ramas insarcinata dupa o luna de la angajare ,pana la acest moment am tot avut intreruperi pe cartea de munca din cauza crizei si lipsei locurilor de munca.
Dupa calcule ar trebui sa nasc in luna ianuarie 2011, pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului?O sa cotizez 8 luni pe cartea de munca pana la nastere?Cum se calculeaza baza pentru indemnizatia de crestere a copilului?
Am gasit acest citat prin diverse discutii si tind sa cred ca ma incadrez ,chiar daca nu am in acest moment 12 luni pe cartea de munca perioada neintrerupta:"Cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului sunt constituite si din perioade asimilate si din perioade de realizare de venituri profesionale. In aceasta situatie baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor din perioadele asimilate si din perioada in care s-au realizat venituri profesionale, impartita la 12."
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: roxana.elena , utilizator 19:52, 20 Mai 2010
Pentru a va putea lamuri si a intelege ce semnifica acele "perioade asimilate", si astfel sa vedeti daca veti indeplinii conditiile de a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, puteti intra pe link-ul de mai jos:
[ link extern ]
ca sa beneficiati trebie sa fi realizat venituri salariale impozabile 12 luni consecutiv inainte de nastere. 8 nu sunt de ajuns. nu conteaza ce asigurari ati platit si cat...
Beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului persoanele care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
In speta, daca data nasterii este in ianuarie 2011 atunci perioada care se ia in calcul va fi ianuarie 2010 - ianuarie 2011.

La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit si realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile legii , precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita mai sus , se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul astfel stabilite stabilite.
Multumesc,am inteles ca nu pot beneficia de indemnizatie pentru crestrea copilului din acel articol.
Eu sunt si studenta in anul 1 la master ,in acest caz pot beneficia de aceasta indemnizatie?

Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare indemnizatie crestere copil DrSam DrSam Buna ziua am si eu o intrebare referitor la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului= situatia mea este urmatoarea=in perioada2004-2005 am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil deliasindia deliasindia LUCREZ IN INVATAMANT SI AM SI CONTRACT DE ADMINISTRATOR LA UN SRL, DECI IAU UN SALAR?VOI BENEFICIA DE INDEMNIZATIE PT CRESTRE COPIL DUPA AMBELE SALARII SAU ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil adelina_bogdana adelina_bogdana Sunt angajata din mai 2009 la o firma in februarie2010 am ramas in medical deoarece sunt insarcinata iar la sf lui iulie o sa nasc.cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)