avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare teren agricol

Un teren arabil intravilan, fara drum de acces(infundat) poate fi dezmembrat si intabulat?
Cel mai recent răspuns: sarm07opr , utilizator 11:32, 20 Mai 2010
Daca exista titlu de proprietate si cadastru poate fi intabulat. Si apoi poate fi dezmembrat.
Va multumesc mult pentru raspuns.
nu se va putea intabula daca nu are drum de acces.
va trebui constituita o servitute pt a va putea intabula imobilul.
vezi legea 7/96 si normele metodologice de aplicare a acestei legi.
-intai trebuie intabulat terenul. nu aveti nici o piedica in asta contactati un autorizat OCPI/ANCPI din jud dvs.
-daca dezmembrati mai mult de 2 parcele este necesar sa obtineti un Certificat de urbanism in vederea parcelarii! asta va solicita OCPI/ANCPI.
-nu exista nici o piedica in a parcela un teren ARABIL ;)
-pentru terenurile "destinate construirii" in legea 50 sunt o multime de norme
-ati spus "drum infundat"!!! daca exista prevazut "drum" in PUG ori in cadastru nu conteaza starea lui....normele nu sunt pentru drum "bun" sau "asfaltat dar cu gropi" ci pentru "drum" ( care sa existe in PUG)
Mentionez ca acest teren nu are cale de acces la drum public . In acest caz terenul este infundat ci nu drumul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligatii are un proprietar de drum de servitute? moniquenoir27 moniquenoir27 Buna ziua, am si eu urmatoarea problema... Am cumparat impreuna cu alte 3 persoane un teren pe care l-am imparit si evident fiecare dintre noi am cedat, ... (vezi toată discuția)
Este drum de acces sau nu laur2000 laur2000 Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am cumparat o casa cu teren si cu asa zisul drum de acces.Drumul de acces ( care este trecut teren arabil in cadastru si in ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren langa drum de servitute daniela_serb daniela_serb As avea o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva. Vreau sa cumpar o parcela de teren situata langa un drum de servitute,dar care nu este evidentiat ... (vezi toată discuția)