avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIILE MEDICALE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIILE MEDICALE

conform noilor norme metodologice - verificarea la domiciliu a celor aflati in concediu medical este obligatorie sau este lasata la latitudinea platitorului ?
Cel mai recent răspuns: ion predescu , utilizator 15:09, 20 Mai 2010
av.antoanelageaman a scris:

Este logic ca este facultativa...ca orice control! daca ar fi obligatorie nu va dati seama ca banii de concedii s-ar duce ...pe controlori? de unde sa fie atatia?

logic asa este ..... dar din ce dispozitie a legii pot trage eu aceasta concluzie ?!
nu gasesc nicaieri nici prevederea "este obligat sa verifice " dar nici "poate verifica "
daca eu ca angajator care platesc indemnizatia , nu fac controlul si casa imi respinge plata pe motiv ca n-am verificat
pt ca nesupunerea la control , sau absenta de la domiciliu este motiv de incetare a platii
~ Conținut șters la cerere ~
awa78 a scris:

da asa e....cititi ordinul 429/2010...atunci cand actul normativ nu stipuleaza in mod clar obligativitatea verificarii prezentei asiguratului la locul mentionat in declaratie se poate interpreta ca acest aspect ramane la optiunea angajatorului...daca considera necesar sa verifice sau nu....

da ?!!!
dar nici "facultatea " verificarii nu este in mod clar stipulata ....
pentru mine chiar e o enigma......

Cu privire la obligatia angajatorului de a transmite casei de asigurari sociale de sanatate lista persoanelor angajate aflate in incapacitate temporara de munca
Referitor la modificarea art.81, alin 6 din Normele de aplicare a OUG nr.158/2005 modificat de Ordinul nr.430/2010, publicat in Monitorul Oficial nr.312/2010 al carui text o sa vi-l redau mai jos:

"Angajatorii au obligatia sa transmita casei de asigurari sociale de sanatate, in termen de maximum 6 zile de la data la care au fost instiintati cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca, lista persoanelor angajate aflate in incapacitate temporara de munca, precum si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta si declaratia prevazuta la alin (2), daca au solicitat-o."

considerati ca aceasta este o reala obligatie concret neexistand precizata expres o sanctiune pentru neindeplinirea acestei obligatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medical bvr bvr Stimati colegi, Am o problema pe care sunt convinsa ca o aveti si unii dintre voi. Mi se intampla foarte des ca angajatii sa-si ia concedii medicale ... (vezi toată discuția)
Ordinul 430/2010 formular cass Ank27 Ank27 Buna ziua! Referitor la art 81,alin 6 din ordinul 430/2010 referitor la obligatia angajatorilor ca in maxim 6 zile sa depuna la casa de sanatate lista ... (vezi toată discuția)
Legea 430/2010 goplanet goplanet ce inseamna adresa de resedinta stipulata in aceasta lege? Bolnavul poate fi verificat in respectivele intervale orare, inclusiv sambata si duminica, dar la ... (vezi toată discuția)