avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinta spor vechime
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinta spor vechime

Un salariat care a lucrat intr-o intreprindere in anii 19631987 solicita o adeverinta privind sporurile incasate fiindu-i necesar la casa de pensii. Intreprinderea ii cere 15 lei pentru fiiecare an lucrat pentru a-i elibera adeverinta. Este corect sa plateasca aceasta suma? Intreprinderea nu este obligata sa elibereze adeverinta?
Cel mai recent răspuns: ContSters146823 , utilizator 11:44, 20 Mai 2010
Normal nu ar fi corect sa va ceara bani pentru eliberarea unei adeverinte dar poate ca intre timp intreprinderea s-a privatizat si atunci si-o fi stabilit taxe pentru orice .Mi se pare totusi o taxa destul de mare .
Nu este privatizata . Exista vre-o lege unde se prevede obligativitatea eliberarii acestor adeverinte?
Nu, nu exista nici o lege in acest sens .Normal in sarcina celor ce raspund de resurse umane intr-o unitate este prevazuta si sarcina de a elibera adeverinte.Poate totusi persoana care va elibereaza ac. adeverinta trebuie sa consulte o arhiva si de aici aceasta taxa nesimtita .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime romtelecom. bună ziua, am și eu o întrebare : vreau să obțin o adeverință ... Doinaho Doinaho Bună ziua, Am și eu o întrebare : Vreau să obțin o adeverință de vechime cu toate sporurile pentru dosarul de pensie de la angajatorul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!am o adeverință vechime datată în 06 11 1995 și,casa ... Ghebos Ghebos Bună ziua!Am o adeverință vechime datată în 06 11 1995 și,casa de pensii,nu o ia în calcul, deoarece nu respectă normele legii 263/2010 punctul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta dosar pensionare Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Un fost salariat al unitatii noastre mi-a cerut sa-i completez o adeverinta in care sa mentionez perioada lucrata si venitul realizat. El zioce ca ... (vezi toată discuția)