avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca, ajutor de specialitate!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca, ajutor de specialitate!

Buna ziua!
Intr-un litigiu de munca cu angajatorul acesta a formulat cerere reconventionala prin care urmarea atragerea raspunderii patrimoniale. Pentru ca aceasta se baza pe inscrisuri false am solicitat instantei inscrierea in fals a acelor documente acum 2 termene. Atunci mi-a spus sa anunt la urmatorul termen conform carui cod de procedura solicit inscrierea in fals. Initial am vrut pe civil (art 177 si urm.) insa trebuie sa recunosc ca am ceva dubii privind obiectivitatea completului de judecata, motiv pentru care am depus plangere penala. La termenul trecut (adica ieri) am depus dovada plangerii penale si am solicitat suspendarea cauzei conf. art 244 c.p.civ. si disjungerea cererii reconventionale de cererea principala pentru ca intre ele nu exista relatie de cauzalitate, obiectul cauzei fiind diferit. Ieri a ramas in pronuntare iar astazi am aflat ca s-a respins atat suspendarea cauzei cat si disjungerea si s-a dat un nou termen.
Ineleg ca exista acoperire legala ptr. respingerea suspendarii (inca nu s-a dispus inceperea urmaririi penale), dar vreau sa stiu daca in conditiile astea pot cere instantei civile la urmatorul termen inscrierea acelor documente ca false si conform c.p.civ..
Cel mai recent răspuns: okland_star , utilizator 22:38, 21 Mai 2010
bineinteles, formularea plangerii penale nu poate impiedica sub nici o forma administrarea probei cu "inscrierea in fals".
puteti solicita inscrierea in fals impotriva documentelor prezentate de parte solicitind instantei de judecata trimiterea cauzei spre cercetare la parchetul competent si suspendarea judecarii cauzei pina la finalizarea cercetarilor.
Va multumesc mul, dar nu mai inteleg de ce judecatoarea m-a purtat pe drumuri daca oricum nu a luat in considerare plangerea penala ptr suspendarea cauzei. Stiu ca pare bizar, dar imi doresc sa castig acest proces de una singura, fara sa fiu reprezentata de un avocat intru-cat vreau sa-i demonstrez angajatorului (asta numai daca imi va da voie completul de judecata) ca in fata legii toti suntem egali si nu este important ca esti in top 300 cei mai bogati oameni (sau cel putin asa ar trebui sa fie in fata legii), acest lucru nedandu-ti dreptul sa faci tu legea dupa bunul plac.
daca va angajati un avocat, nu inseamna ca meritul dv. in castigarea procesului este mai mic sau ca nu ati avut dreptate.
decat sa pierdeti singura, nu mai bine castigati cu un avocat ?! ...
decat sa pierdeti singura, nu mai bine castigati cu un avocat ?! ...

=D>=D>=D>
Daca aveati avocat
1.acesta ar fi stiut sa raspunda ca temeiul inscrierii in fals este o intreaga procedura, prevazuta de art. 180-184 COD PROC.CIV. cererea v-a fost respinsa, deoarece orice cerere in justitie trebuie motivata in fapt si in drept, ori, din ce spuneti dvs. nu ati stiut sa o motivati in drept si nici sa urmati procedura legala.este normal, deoarece nu aveti studii juridice, dar asta nu insemna ca instanta va va califica cererea deoarece nu este treaba ei sa faca asta.

2. acesta v-ar fi spus ca simpla promovare a unei plangeri penale nu face decat sa sesizeze organele de cercetare penala, nu suspenda cauzele civile. cauzele civile pot fi suspendate conform 244 alin 2 c.prc civ doar daca s-a inceput urmarierea penala ceeace este cu totul si cu totul altceva


Din punctele prisma acesta hotararea instantei este temeinica, ambele dvs. cereri nefiind intemeiate din motivele de mai sus. desigur, situatia putea fi exact invers daca , macar consultati inainte un avocat ....

Alte discuții în legătură

Ajutor de specialitate. urgent! ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua! Sunt in urmatoarea situatie: am chemat in judecata firma la care lucram pentru acordarea unor drepturi banesti pe care nu le-am primit. Ca sa ma ... (vezi toată discuția)
Plingere penala leusan leusan intr-un proces civil , unde probele reclamantului sunt falsificate ,se poate invedera instantei ca s-a depus plingere penala ? Ce efect are aceasta? ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals intr-un proces pt exercitarea autoritatii parintesti ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, Am fost data in judecata (a 3a oara) de fostul concubin pt exercitarea autoritatii parintesti in comun; prin hotarare am obtinut autoritate ... (vezi toată discuția)