Sunt in urmatoarea situatie: am chemat in judecata firma la care lucram pentru acordarea unor drepturi banesti pe care nu le-am primit. Ca sa ma intimideze societatea a formulat si ea o cerere reconventionala bazata pe fals in declaratii, fals material si uz de fals, iar pentru asta am fost nevoita sa formulez plangere penala (pentru a nu risca sa se pronunte instanta pe niste inscrisuri false). Pe timpul cercetarii penale cauza se suspenda, dar intrebarea mea este alta: Plangerea penala se refera doar la inscrisurile care fac obiectul cererii reconventionale nu si cererea de chemare in judecata. Pot solicita instantei avand in vedere ca intre cele 2 actiuni nu exista relatie de cauzalitate sa se judece separat cererea de chemare in judecata de cea reconventionala? Cum motivez in drept aceasta cerere daca este posibil asa ceva?
Cererea reconventionala se judeca o data cu cererea principala. Cand insa numai cererea principala este in stare de a fi judecata, instanta poate judeca separat cererea reconventionala.
Prin urmare, daca ati formulta plangere penala atunci cauza se suspenda pana la solutionarea plangerii.
Stiu asta, dar avand in vedere ca plangerea se refera doar la inscrisurile prezentate in cererea reconventionala pot cere instantei de judecata sa judece cererea de chemare in judecata si sa reia judecarea cererii reconventionale dupa ce se solutioneaza cercetarea penala? daca da, cum motivez in drept aceasta cerere?
Tocmai, ca nu are legatura. Eu am cerut drepturi salariale iar ei acum spun ca eu nu mi-am indeplinit nu stiu ce atributii de serviciu, dar drepturile salariale neacordate nu au nicio legatura cu asa-zisele atributii neindeplinite.
In acest caz, trebuie sa solicitati instantei disjungerea cererii reconventionale de cererea principala intrucat nu exista nicio legatura intre cele doua cereri.
Daca instanta aproba, atunci litigiul pentru cererea reconventionala se va suspenda pana la solutionarea plangerii penale , iar litigiu principal isi va urma cursul.
Disjungere
Filimon Aurel
Buna ziua!
Sunt in urmatoarea situatie: am chemat in judecata firma la care am lucrat pentru acordarea drepturilor banesti restante pe care nu le-am primit. ... (vezi toată discuția)
Plangere
irinastnciu
Care sunt pasii care trebuiesc urmati in cazul in care s-a formulta o plangere impotriva unei decizii CNSC? Ce se va intampla cu desfasurarea procedurii? ... (vezi toată discuția)