Sunt in urmatoarea situatie: am chemat in judecata firma la care lucram pentru acordarea unor drepturi banesti pe care nu le-am primit. Ca sa ma intimideze societatea a formulat si ea o cerere reconventionala bazata pe fals in declaratii, fals material si uz de fals, iar pentru asta am fost nevoita sa formulez plangere penala (pentru a nu risca sa se pronunte instanta pe niste inscrisuri false). Pe timpul cercetarii penale cauza se suspenda, dar intrebarea mea este alta: Plangerea penala se refera doar la inscrisurile care fac obiectul cererii reconventionale nu si cererea de chemare in judecata. Pot solicita instantei avand in vedere ca intre cele 2 actiuni nu exista relatie de cauzalitate sa se judece separat cererea de chemare in judecata de cea reconventionala? Cum motivez in drept aceasta cerere daca este posibil asa ceva?
Vreau sa ma ajutati, daca puteti la motivarea cererii astfel incat instanta sa nu poata sa spuna ca nu am acest drept. Trebuia sa mentionez ca am indoieli in ce priveste impartialitatea instantei mai ales ca patronul firmei este o persoana importanta in oras si pot spune ca am sesizat de la primele termene ca se urmareste tegiversarea cauzei. La termenul trecut am solicitat instantei inscrierea in fals a documentelor respective conf. art 177 si urmatoarele din cpc si mi s-a spus ca pana la urmatorul termen ca instiintez daca vreau sa ma inscriu in fals conf. codului de procedura civila sau celui de procedura penala. Era clar ca daca solicitam asta instantei civile doream inscrierea conform codului de procedura civila. De ce trebuia sa mai astept inca un termen pentru o actiune atat de simpla? Asta m-a determinat sa fac plangerea penala unde sper ca cercetarile se fac mai amanuntit si se citesc cererile si intampinarile. Deci inca odata, ma puteti ajuta cu motivarea cererii de disjungere?
NU ma refeream la sustinerea faptului ca intre cele 2 actiuni nu exista relatie de cauzalitate ci la baza legala (art. de lege) care imi ofera acest drept de disjungere.
Disjungere
Filimon Aurel
Buna ziua!
Sunt in urmatoarea situatie: am chemat in judecata firma la care am lucrat pentru acordarea drepturilor banesti restante pe care nu le-am primit. ... (vezi toată discuția)
Plangere
irinastnciu
Care sunt pasii care trebuiesc urmati in cazul in care s-a formulta o plangere impotriva unei decizii CNSC? Ce se va intampla cu desfasurarea procedurii? ... (vezi toată discuția)