buna ziua, am de recuperat o suma in cadrul unui contract de imprumut cu o pers. fizica numita x. X este si administratorul unei firme pe care a bagat-o in insolventa. Imobilele detinute de x, asupra carora m-am indreptat prin executarea silita, sunt garantii in contractele de imprumut dintre firma administrata de x si banca. Unul dintre imobile are o valoare de evaluare aproximativ egala cu suma pe care o am de recuperat. Am doua intrebari, prima: pot sa preiau imobilul in contul datoriei la prima licitatie? Si a doua: banca se poate opune preluarii sau vanzarii imobilelor?
1. Nu deoarece banca are un credit garantat cu o ipoteca asupra imobilelor si se va indestula cu prioritate.
2. Nu se poate opune si probabil ca nici nu doreste sa se opuna.
Problema este ca imobilele se vor vinde in cadrul procedurii insolventei iar repartizarea sumelor astfel obtinute se va efectua conform prevederilor legii insolventei.
Daca vor mai ramane bani in urma finalizarii procedurii insolventei acestia vor putea fi indisponibilizati prin poprirea conturilor lui X.
Multumesc pt. raspuns, revin cu precizari: imobilele respective nu sunt active ale firmei aflate in insolventa, ele fac parte din averea personala a lui x si sunt aduse ca si garantie pe langa activele firmei pt. creditele acesteia. Unul dintre imobile este evaluat dar celalalt nu, nu-mi dau seama cu cat ar trebui sa se indestuleze banca...