avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua, am de recuperat o suma in cadrul unui contract de imprumut cu o pers. fizica numita x. X este si administratorul unei firme pe care a bagat-o in insolventa. Imobilele detinute de x, asupra carora m-am indreptat prin executarea silita, sunt garantii in contractele de imprumut dintre firma administrata de x si banca. Unul dintre imobile are o valoare de evaluare aproximativ egala cu suma pe care o am de recuperat. Am doua intrebari, prima: pot sa preiau imobilul in contul datoriei la prima licitatie? Si a doua: banca se poate opune preluarii sau vanzarii imobilelor?
Cel mai recent răspuns: blmirela , utilizator 17:30, 21 Mai 2010
1. Nu deoarece banca are un credit garantat cu o ipoteca asupra imobilelor si se va indestula cu prioritate.
2. Nu se poate opune si probabil ca nici nu doreste sa se opuna.
Problema este ca imobilele se vor vinde in cadrul procedurii insolventei iar repartizarea sumelor astfel obtinute se va efectua conform prevederilor legii insolventei.
Daca vor mai ramane bani in urma finalizarii procedurii insolventei acestia vor putea fi indisponibilizati prin poprirea conturilor lui X.
Multumesc pt. raspuns, revin cu precizari: imobilele respective nu sunt active ale firmei aflate in insolventa, ele fac parte din averea personala a lui x si sunt aduse ca si garantie pe langa activele firmei pt. creditele acesteia. Unul dintre imobile este evaluat dar celalalt nu, nu-mi dau seama cu cat ar trebui sa se indestuleze banca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa soc. srl cu datorii oliviu 35 oliviu 35 srl are datorii la banca cu garantii si banca a solicitat insolventa. de ce este nevoie sa ceara insolventa banca atata timp cind are garantii de executat ?Eu ... (vezi toată discuția)
Preluarea administrari unei firme in insolventa constantin980 constantin980 Buna ziua. As dori preluare unei firme care se afla in insolventa. Administratorul (patron) firmei care se ocupa a parasit tara si doreste sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor- transfer de pe o firma in insolventa Crisacluj Crisacluj Tatal meu are o firma, pe care s-a tot chinuit sa o faca sa mearga. A incercat si a platit din datorii,dar mai mult catre pers fizice de la care imprumutase ... (vezi toată discuția)