avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Preluarea administrari unei firme in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Preluarea administrari unei firme in insolventa

Buna ziua.


As dori preluare unei firme care se afla in insolventa. Administratorul (patron) firmei care se ocupa a parasit tara si doreste sa ofere altcuiva administrarea acesteui SRL .
Cel care preia firma se va ocupa cu angajarile si pastrarea personalui existent, trimiterea si primirea de comenzilor , platile catre furnizori si ratele bancii.


Cea mai mare problema este banca si administratorul financiar:
Banca doreste sa recupereze banii imprumutati iar administratorul financiar doreste vanzarea patrimoniului firmei din cauza comisionului de 20 % .

Daca ar fi sa preiau firma prin imputernicirea notariala a administratorului as avea sansa de a ma putea impune in fata administratorului financiar si al bancii.
Mentionez ca vreau sa salvez firma fara ca aceasta si banca sa nu poata interveni in vanzarea patrimoniului si in capitalul care este necesar desfasurarii activitatii.

Daca preiau firma asa cum este in momentul de fata, care ar fi riscurile la care ma voi supune ????






Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
constantin980, utilizator
Cel mai recent răspuns: constantin980 , utilizator 16:48, 27 Mai 2015
Pentru a primi un raspuns punctual ar trebui sa stim in ce faza a insoventei va aflati.
Dat fiind faptul ca firma se afla deja in procedura de insolventa, conditia primordiala pt. a putea prelua (cesiona parti sociale ?) este sa achitati TOATE debitele firmei, catre TOTI creditorii.
Creditorii nu au nici un motiv sa lase "in voia sortii" recuperarea creantelor lor.
Alta varianta ar fi sa faceti, in cadrul procedurii insolventei, catre Comitetul creditorilor, o propunere globala de cumparare a intregii societati, oferind achitarea creantelor intr-un anumit grad ("X" %).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa firma buxus_cristi buxus_cristi Am primit propunerea de a prelua 20% din partile sociale ale unui SRL care are datorii la stat in valoare de 150.000 ron.Intrebarea mea este: odata cu ... (vezi toată discuția)
Instrainarea unui imobil cumparat in rate inainte de deschiderea procedurii de insolventa Cristianna Cristianna Buna seara!O prietena are probleme cu societatea comerciala a carei administrator este si ii este teama ca in urmatoarele luni ar putea intra in insolventa.Are ... (vezi toată discuția)
Pot prelua un srl fără a fi tras la răspundere în legătură cu credite neplătite ale administratorului? Adrian191087 Adrian191087 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Eu doresc sa preiau o firma care are un credit bancar deja vandut catre o firma de ... (vezi toată discuția)