avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Insolventa firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Insolventa firma

Am primit propunerea de a prelua 20% din partile sociale ale unui SRL care are datorii la stat in valoare de 150.000 ron.Intrebarea mea este: odata cu preluarea partilor sociale,preiau si datoriile firmei,chiar daca nu eram asociat in momentul in care au fost create?
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
buxus_cristi, utilizator
Cel mai recent răspuns: buxus_cristi , utilizator 11:51, 11 Septembrie 2014
Raspunsul este simplu : DA ! Preluati 20% din activul si PASIVUL societatii, adică si din datoriile societatii.
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
Rezolvatorul, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns,ideea este ca doream sa ajut administratorul firmei oarecum.Dansul are creante de recuperat de la firma in valoare de 400.000 ron(finantare firma).Mi sa propus ca in momentul in care devin asociat,sa mi se cedeze creantele in valoare de 400.000 ron contra unei sume de bani,pentru a putea cere insolventa firmei,el fiind unic asociat,nu poate cere insolventa!
Astfel,creanta mea,fiind mult mai mare decat creanta statului si declarand ca nu doresc recuperarea lor la masa credala(adunarea creditorilor),firma sa poata rezolva cumva problema!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssrl cu datorii la finante tory74 tory74 am un srl cu datorie la finante de16000 lei as vrea sa inchid srl fara sa mai platesc datoria se poate si cum se procedeaza se poate ocupa contabilul de toare (vezi toată discuția)
Preluarea administrari unei firme in insolventa constantin980 constantin980 Buna ziua. As dori preluare unei firme care se afla in insolventa. Administratorul (patron) firmei care se ocupa a parasit tara si doreste sa ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)