avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Instrainarea unui imobil cumparat in rate inainte de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Instrainarea unui imobil cumparat in rate inainte de deschiderea procedurii de insolventa

Buna seara!O prietena are probleme cu societatea comerciala a carei administrator este si ii este teama ca in urmatoarele luni ar putea intra in insolventa.Are un apartament achizitionat in rate, inca neachitat,ipotecat de banca,pe numele ei, apartamentul nu este bun al societatii,dar ar vrea sa il achite si sa il vanda unei persoane ,ca acesta sa nu mai fie pe numele ei.Daca va intra in insolventa se poate anula de catre instanta acest act de vanzare cumparare si se va considera ca este facut in dauna creditorilor?Multumesc
Cel mai recent răspuns: mdcc , utilizator 21:41, 2 Decembrie 2011
In cadrul procedurii de insolventa activele care se valorifica in vederea acoperirii pasivului sunt cele ale societatii debitoare. Daca starea de insolventa a survenit din motive obiective si daca acest lucru reiese din documentele contabile ale societatii, atunci se acopera pasivul atat cat se poate, pe seama activelor si a creantelor recuperate ale debitoarei si nu pe seama patrimoniului personal al administratorilor statutari.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
Cristina Alexandrescu, Contabil
Multumesc pentru raspuns.Deci faptul ca apartamentul e pe numele ei si nu al societatii,o poate face sa stea un pic mai linistita.Practic e un intreg cosmar ce traieste...
....sa stea linistita daca face ceea ce ati spus mai sus ....nimeni nu poate sa mai desfaca nimic!!!Esta posibil sa incerce dar nu are si sorti de izbanda!!!
Daca lichidatorul judiciar constata ca administratorul firmei se face vinovat de starea de insolventa a firmei, atunci poate formula cerere in atragerea raspunderii personale patrimoniale a administratorului.
...care fostul administrator nu mai are decat ....ce-i pe el si si in valiza!!!!!!!!!!! sa raspunda patrimonial cu ce?????

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator societate viorelh viorelh Buna ziua, Se poate pune ajunge la sechestru pe bunurile unui administrator de sociatate, mai exact sechestru pe un un imobil la care respectivul ... (vezi toată discuția)
Rspundere administrator - executare silita viorelh viorelh as dori sa mai aflu in ce masura raspunde administratorul cu bunurile proprii.spre exemplificare daca s-ar ajunge la o situatie de acest gen spre exemplu: ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)