avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită rspundere administrator - executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

rspundere administrator - executare silita

as dori sa mai aflu in ce masura raspunde administratorul cu bunurile proprii.spre exemplificare daca s-ar ajunge la o situatie de acest gen spre exemplu: apartamentul proprietate personala (unde locuiesc) este sediul social al firmei iar toate bunurile din apartament sunt proprietate personala. Deasemeni apartamentul este luat prin credit ipotecar pe o perioada de cca 20 ani.Poate fi pus in discutie si apartamentul in cazul unei executari? Multumesc anticipat consultantilor pentru aceste informatii. Nu am mai avut de a face cu astfel de situatii regretabile si consider ca unele informatii pot fi un punct de refernita in luarea unor decizii...
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 13:47, 26 August 2009
In temeiul Legii nr. 85/2006 este posibila antrenarea raspunderii patrimoniale a administratorului pentru datoriile societatii, daca aceasta intra in faliment.

Conform art. 138 din Legea nr. 85/2006, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecatorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoana juridica, ajuns in stare de insolventa, sa fie suportata de membrii organelor de conducere si/sau supraveghere din cadrul societatii, precum si de orice alta persoana care a cauzat starea de insolventa a debitorului, prin una dintre urmatoarele fapte:
a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice in folosul propriu sau in cel al unei alte persoane;
b) au facut acte de comert in interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c) au dispus, in interes personal, continuarea unei activitati care ducea, in mod vadit, persoana juridica la incetarea de plati;
d) au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea in conformitate cu legea;
e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au marit in mod fictiv pasivul acesteia;
f) au folosit mijloace ruinatoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, in scopul intarzierii incetarii de plati;
g) in luna precedenta incetarii platilor, au platit sau au dispus sa se plateasca cu preferinta unui creditor, in dauna celorlalti creditori.

In baza sentintei de angajare a raspunderii patrimoniale, administratorul va fi executat silit.


ok. pana aici mi-e foarte clar.
pentru a fi clar pana la capat intreb: un apartament luat prin credit ipotecar deci nu poate fi instrainat fara acordul bancii creditoare, care este sediul social al societatii debitoare, poate fi obiectul unei executari silite?multumesc.
Mentionez ca generatorul executarii este un alt furnizor , deci nu are treaba cu banca.apartamentul fiind achizitionat ca persoana fizica.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
viorelh, utilizator
Ipoteca indisponibilizeaza imobilul doar in ceea ce priveste pe proprietar. Doar acesta nu il poate vinde fara acordul bancii.
Insa executorul judecatoresc poate trece la executarea silita a bunurilor administratorului (in cazul de fata, imobilul).
Banca are prioritate la executare – adica, din suma de bani obtinuta in urma vanzarii imobilului, ea va fi prima care isi va recupera creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

angajarea raspunderii conform art.138 din legea 85/2006 geogeogeo geogeogeo Buna ziua, am fost administratorul unei firme care este in proces de faliment, am primit o citatie acasa de la administratorul judiciar al firmei care a ... (vezi toată discuția)
Am intrat in insolventa pahonedaria pahonedaria sunt asociat unic la un mic magazin alimentar de cartier si am fost bagat in insolventa de finante.datorita dobanzilor si penalizarilor nu pot plati datoria ... (vezi toată discuția)
Probleme societate desfiintata kinder2013 kinder2013 Buna ziua, In anul 2010 a fost desfiintata societatea(SRL) de la Registrul Cometului, prin nedepunerea declaratilor.Fiscul a propus spre insolventa firma , ... (vezi toată discuția)