avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Instrainarea unui imobil cumparat in rate inainte de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Instrainarea unui imobil cumparat in rate inainte de deschiderea procedurii de insolventa

Buna seara!O prietena are probleme cu societatea comerciala a carei administrator este si ii este teama ca in urmatoarele luni ar putea intra in insolventa.Are un apartament achizitionat in rate, inca neachitat,ipotecat de banca,pe numele ei, apartamentul nu este bun al societatii,dar ar vrea sa il achite si sa il vanda unei persoane ,ca acesta sa nu mai fie pe numele ei.Daca va intra in insolventa se poate anula de catre instanta acest act de vanzare cumparare si se va considera ca este facut in dauna creditorilor?Multumesc
Cel mai recent răspuns: mdcc , utilizator 21:41, 2 Decembrie 2011
mdcc a scris:

...care fostul administrator nu mai are decat ....ce-i pe el si si in valiza!!!!!!!!!!! sa raspunda patrimonial cu ce?????

Cu veniturile pe care le va realiza.....

ok,aici aveti dreptate ..dar era vorba cum sa scape cu apartamentul,...a nu se intelege ca va scapa si de alte indatoriri pe care le are!!
Din cate inteleg apartamentul este prorietate personala a administratorului si fara legatura cu societatea debitoare, astfel ca va fi destul de dificil pentru creditori sa probeze faptul ca vanzarea a fost facuta cu intentia de a-i lipsi pe acestia de posibilitatea recuperarii creantelor din averea personala.
Daca insa va exista un creditor destul de determinat ar putea incerca sa anuleze contractul de vanzare cumparare. Un aspect ar fi demostrarea unei vanzari reale sau nu prin existenta pretului platit de catre vanzator, venit care poate fi urmarit de creditori.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
adelaida_07, utilizator
Revin cu o intrebare.Vanzarea apartamentului se poate face unei persoane care are alta cetatenie decat cea romana sau exista restrictii in acest sens?Multumesc
...da exista restrictii,sfatul meu intrebati un notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator societate viorelh viorelh Buna ziua, Se poate pune ajunge la sechestru pe bunurile unui administrator de sociatate, mai exact sechestru pe un un imobil la care respectivul ... (vezi toată discuția)
Rspundere administrator - executare silita viorelh viorelh as dori sa mai aflu in ce masura raspunde administratorul cu bunurile proprii.spre exemplificare daca s-ar ajunge la o situatie de acest gen spre exemplu: ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)