avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Bum gasit
Va rog din suflet daca se poate sa-mi dati un sfat sau dupa caz sa-mi raspundeti la aceasta intrebare.
In urma unui imprumut pe care l-am dat unor persoane fizice si care nu mi-a fost restituit conform contractului de imprumut m-am adresat unui executor ,care dealtfel a si demarat toate procedurile legale de executare.In acest moment dosarul se afla in stadiul urmator:s-a pus sechestru(eu nu am vazut procesul verbal!)in data de 12.05,iar astazi mi s-a comunicat ca au adus o parte din bani care se afla la executor ,urmand ca restul sa-i aduca in trei satamani.Intrebarea mea pt dumneavoastra e daca acest lucru e legal?sau e doar un aranjament intre debitor si executor?si ce pot eu sa fac ?deja au trecut trei luni de cand am depus dosarul si nimic.
Va multumesc foarte mult
Va multumesc foarte mult pentru promptitudinea de care ati dat dovada in ceea ce priveste raspunsul,si daca se poate v-as mai intreba ceva ce trebuie sa fac ca sa intru in posesia banilor ?executorul mi-a spus ca pot sai ridic abia cand se aduc toti banii iar din raspunsul dumneavoastra am inteles ca putea sa mii dea pe cei deja adusi -banii se afla deja la executor de luni17 mai si ca sa nu uit ambii soti sunt parte in contractul de imprumut, nu e nevoie de partaj iar sechestrul s-a pus pe locuinta si gradina care sunt si intabulate ,in acest sens debitorii pot locui pe perioada sechestrului in imobil?
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
terezabt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 19:43, 20 Mai 2010
este legal, acest lucru se intampla foarte des. Banii aceia ii ridicati de la executor, urmand sa asteptati pana va aduce si restul de bani. in situatia in care nu o vor face astfel cum s-au angajat, procedura de execut sil continua, insa fiti mai insistent, intrucat executorul din suma aceasta isi va retine taxele de timbru si nu va mai fi atat de persuasiv ca pana in prezent.dc peste 3 sapt nu vin cu banii insistati sa se scoata la licitatie bun mob si intr-un final imobilele(procedura anevoioasa intrucat dc imobilul este bun comun al sotilor tb facut mai intai partajul in tp casat si de abia scoaterea la licitatie cotei partajate-proces ce poate dura pana la 2 ani), preferabil sunt bun mobile scoase la licitatie
Procedura comunicata este legala
Va revine obligatia sa urmariti ca in termenul asumat debitorii dvs sa se achite de obligatia primordiala fata de dvs si suplimentar fata de obligatiile aferente executarii,pentru a nu fi dvs prejudiciat
Ce intelegeti prin deja au trecut trei luni de cand am depus dosarul si nimic,,ati depus si alt dosar ,pentru ca in cel demarat cu executorul se constata implicarea acestuia prin determinarea debitorului la plata partiala ....
terezabt a scris:

Va multumesc foarte mult pentru promptitudinea de care ati dat dovada in ceea ce priveste raspunsul,si daca se poate v-as mai intreba ceva ce trebuie sa fac ca sa intru in posesia banilor ?executorul mi-a spus ca pot sai ridic abia cand se aduc toti banii iar din raspunsul dumneavoastra am inteles ca putea sa mii dea pe cei deja adusi -banii se afla deja la executor de luni17 mai si ca sa nu uit ambii soti sunt parte in contractul de imprumut, nu e nevoie de partaj iar sechestrul s-a pus pe locuinta si gradina care sunt si intabulate ,in acest sens debitorii pot locui pe perioada sechestrului in imobil?

puteti sa ridicati suma deja depusa. mergeti la executor, va da banii, semnati ca ati primit suma depusa, urmand ca la urmatoarea transa sa procedati la fel si executarea silita sa inceteze ca urmare a achitarii debitului.
da debitorii pot locui in imobil fara a putea instraina bunul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare admisa in baza articolului1800 pct.2 cod civil cristiancsv cristiancsv in baza unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile am demarat procedura de executare printr-un birou executor.persoana executata are garantat un ... (vezi toată discuția)
Imprumutant alexxanddru alexxanddru am o intrebare foarte importanta pentru mine am imprumutat pe o persoana particulare cu niste bani cu o suma mai mare bani iam dat la notariat pe contract de ... (vezi toată discuția)
Executare silita - procedura florareasa1 florareasa1 Cate licitatii ( de cate ori ) se pot face pt un imobil, teren, etc? (vezi toată discuția)