avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită imprumutant
Discuție deschisă în Executare silită

imprumutant

am o intrebare foarte importanta pentru mine am imprumutat pe o persoana particulare cu niste bani cu o suma mai mare bani iam dat la notariat pe contract de imprumut in act nu scria ca ea imi garanteza imprumumutu cu bunurile ei mobile si imobile actu avand putere de titlu executoriu in caz de nerestituire a banilor.a trecut termenul si mam dus cu actul la un executor judecatoresc am facut dosar pt judecatorie pt o incuvintare silita ea avant un imobil din care a facut apartamente de vanzare la temenu cand mi-a venit incuvintarea silita ea deja vanduse foarte mult din imobil din care am mai gasito la cartea funciara cu cateva din ap ei execturo blocando pe acceste imobile si trimitandui somatie de plata acasa termenu din somatie de 15 zile a trecut ce urmeaza pt mn exista vro cale pt ea sa vanda imobilele cu somatie pe ele fara sa-mi restituie datoria?sau exista vro cale ca el sa nu-mi restituie datoria mutumesc cu stima.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:26, 23 Februarie 2010
Poate sa va faca neplaceri.
In conditiile in care in CF a imobilului/imobilelor este inscris sechestrul pus/instituit de catre executorul judecatoresc, proprietarul acestora nu poate sa le mai instraineze. Daca cel pe care l-ati imprumutat refuza in contitunuare sa va restituie imprumutul, urmatorul pas consta in scoaterea la vanzare, de catre executorul judecatoresc, a imobilului/imobilelor respective, prin licitatie publica, urmand ca din banii obtinuti sa va acoperiti imprumutul precum si cheltuielile pe care le-ati facut cu executarea silita.
Succes.
Nu are cum sa scape fara sa va dea banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita in urma unui imprumut fictiv intre 2 persoane fizice popescuind popescuind Buna seara, Bunica mea a primit de la un executor judecatoresc o somatie imobiliara in urma unui \\\\"contract de imprumut\\\\" in care \\\\"sotul\\\\" ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii Iozefina1959 Iozefina1959 Buna ziua Va rog ajutati-ma.In cazul in care am incheiat un contract de imprumut la 01.08.2017,cu obligatia Imprumutatului de a-mi restitui suma imprumutata ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati adrianovici adrianovici Buna ziua.Acum un an de zile am incheiat la Biroul Notarilor Publici un \"Contract imprumut bani\" prin care am imprumutat unui individ X o suma de bani. In ... (vezi toată discuția)