avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evitarea problemelor in urma cumpararii teren cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evitarea problemelor in urma cumpararii teren cu procura

Buna ziua,
Am rasfoit o mare parte din topicul legat de vanzare teren cu procura insa am o nelamurire.
As dori sa cumpar un teren cu o casa veche (darapanata) pe ea. Ar urma sa construiesc o alta casa. Extrasul CF este pe numele a 2 persoane X si Y.
1. X este in tara dar intr-o localitate diferita si l-a mandatat pe Z sa se ocupe de actele premergatoare vanzarii. Totodata X a promis ca in momentul incheierii contractului de V - C va veni personal sa semneze, deci vanzarea efectiva va fi facuta de X.
2. Y este in SUA si nu va putea veni. Se va face o procura pe numele lui X.

Ce as putea face ca sa fiu sigur ca peste cativa ani Y sau urmasii nu cer drepturi in conditiile in care o procura se poate revoca?
Cum pot verifica autenticitatea procurii?
Ideea e ca nu as vrea sa pierd banii pe teren, eventual chiar constructie, bani obtinuti din ani de sudoare.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:06, 31 Mai 2010
Stimate domn,
Nu va faceti griji inutile legatede revocarea procurii. Daca mandatarul doreste sa revoce mandatul va trebuie sa mearga la acelasi notariat unde a facut procura si sa dea o declaratie pentru revocarea procurii. Notarul va face mentiune despre revocare pe exemplarul aflat in arhiva. In momentul in care dvs.veti merge la orice notariat din tara sa incheiati actul de vanzare-cumpare, notarul va suna obligatoriu la notariatul unde a fost facuta procura pentru a verifica daca este revocata sau nu. Nici un notar nu isi permite sa nu verifice acest lucru, credeti-ma.
Multumesc!
Notarii au sistem national de verificare a valabilitatii unei procuri, tocmai pentru ca revocarea se poate face la orice notar. O sa vedeti ca veti fi taxat separat pentru aceasta verificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
Procura demersuri cadastrale si vanzare teren zxz19 zxz19 Buna seara X imputerniceste pe Y sa facă toate demersurile cadastrale ....si sa vândă 2 terenuri. E ok dacă Y a semnat actele pt cadastru si apoi X ( ... (vezi toată discuția)
N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)