Buna ziua!
Sunt incadrat cu CIM la o societate comerciala. La angajare, pe langa acest constract am mai semnat si un contract de adaptare profesionala prin care se prevedea ca eu ma indatorez sa le platesc cheltuielile cu formarea mea profesionala daca demisionez inainte de 6 luni. Cuantumul cheltuielilor este de 550 euro, reprezentant un training de 3 zile tinut inainte de incadrare.
In urma cu 1-2 saptamani s-a dat o dispozitie interna prin care se obliga toti salariatii "juniori" sa semneze un alt contract de adaptare profesionala sub motivul ca s-a schimbat firma de avocatura. In acest nou contract au m-ai adaugat alte 7-8 traininguri pe langa cel initial (pentru a se justifica suma de 550 euro - parerea mea). De asemenea nu am fost lasat sa iau contractul acasa sa il citesc.
Eu nu am de gand sa semnez acel contract. Care este posibilitatea sa ma oblige sa il semnez si care ar fi mijloacele de prin care sa ma forteze sa o fac? De asemenea as dori o parere obiectiva asupra acestei situatii, in sensul ca de ce societatea a dorit revizuirea Contractului de Adaptare Profesionala si obligarea la semnarea acestuia de catre toti angajatii juniori.
Astept cu nerambdare raspunsurile dvs.
Va multumesc!
Contractul de adaptare profesională se încheie în vederea adaptării salariaţilor debutanţi la o funcţie nouă, la un loc de muncă nou sau în cadrul unui colectiv nou.
Contractul de adaptare profesională se încheie o dată cu încheierea contractului individual de muncă sau, după caz, la debutul salariatului în funcţia nouă, la locul de muncă nou sau în colectivul nou, în condiţiile legii.
Contractul de adaptare profesională este un contract încheiat pe durată determinată, ce nu poate fi mai mare de un an.
Din ce spuneti dvs, acel contrcat nu prea seamana a contract de adaptare profesionala ... ci mai mult de formare profesionala.
Da, dar asa este denumit contractul. In plus contractul a fost semnal o data cu incheiere contractului individual de munca. Acesta nou are aceeasi data trecuta in el. Asadar ar creea artificiul ca este semnat odata cu incadrarea mea in acest post. De altfel se specifica in el ca perioada de training are aproximativ 1.5 luni si trainingurile se desfasoara 2 ore pe zi. In contractul individual de munca eu sunt incadrat cu o norma de 2 ore pe zi. Dar eu muncesc 4. Acum prin contractul nou cica 2 ora sunt instruit. Parerea mea este ca ei nu pot justifica acei 550 euro prin acel prim contract de aceea instituie cu disperare acest al doilea contract.
Intrebarile mele raman in discutie. De asemenea, va cer un sfat asupra cum ar trebui sa actionez in continuare.
Va multumesc.
Nimeni nu imi poate raspunde?
Care este posibilitatea sa ma oblige sa il semnez si care ar fi mijloacele de prin care sa ma forteze sa o fac? De asemenea as dori o parere obiectiva asupra acestei situatii, in sensul ca de ce societatea a dorit revizuirea Contractului de Adaptare Profesionala si obligarea la semnarea acestuia de catre toti angajatii juniori.