avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu culpa comuna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu culpa comuna

Buna ziua, in ziua de 10.05.2010 am fost implicata intr-un accident rutier in urma caruia am primit de la cel care mi-a lovit masina asigurarea lui in fotocopie pe care a scris ca este deacord cu despagubirea insa in urma deschiderii dosarului de dauna la firma de asigurari s-a stabilit ca accidentul s-a produs din CULPA COMUNA . Atat eu cat si cel implicat in accident avem asigurari obligatorii. In aceasta situatie cine repara masinile si cum ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:17, 20 Mai 2010
Teoretic ar trebui ca firma dvs. de asigurari sa plateasca dauna produsa aceluia, iar firma aceluia, dauna produsa dvs.
Cu toate acestea, intrucat inteleg ca de fapt culpa comuna a fost constatata de una din firmele de asigurari, aceasta constatare se poate contesta in instanta de oricare din partile interesate.
Va multumesc pentru raspuns!
Practic daca v-a dat asigurarea lui, implicit a recunoscut vina sa in accident. Nu cunosc nimic despre accident. Va intreb : ati completat un formular de constat amiabil? Daca nu l-ati completat ,pe ce baza a tras concluzia asiguratorul d-lui ca este culpa comuna? Daca ati completat ar fi bine sa mi-l transmiteti si mie pe e-mail ca sa va pot prezenta si o alta parere. Daca aveti CASCO, atunci dv. va reparati masina pe CASCO si jumatate din c/v despagubirii va fi luat de asiguratorul dv. de la celalat participant la trafic. Daca nu exista CASCO atunci dv. va veti repara masina pe RCA-ul lui si veti suporta jumatate din c/v despagubirii. La fel va proceda si celalalt participant la trafic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratorul hotaraste culpa comuna snake65 snake65 La inceputul lunii iulie am fost implicat intr-un accident de masina. Cel cu care am intrat in coliziune si-a recunoscut vinovatia, sens in care a formulat o ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca sorinpocol sorinpocol Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)
Lamurire carmen69 carmen69 Buna ziua .In urma cu o luna am avut un accident in care eu sant masina avariata S-a facut constatarea amiabila si s-a trimis dosarul la bcr asigurari ,mi s-a ... (vezi toată discuția)