Buna ziua, in ziua de 10.05.2010 am fost implicata intr-un accident rutier in urma caruia am primit de la cel care mi-a lovit masina asigurarea lui in fotocopie pe care a scris ca este deacord cu despagubirea insa in urma deschiderii dosarului de dauna la firma de asigurari s-a stabilit ca accidentul s-a produs din CULPA COMUNA . Atat eu cat si cel implicat in accident avem asigurari obligatorii. In aceasta situatie cine repara masinile si cum ?
Teoretic ar trebui ca firma dvs. de asigurari sa plateasca dauna produsa aceluia, iar firma aceluia, dauna produsa dvs.
Cu toate acestea, intrucat inteleg ca de fapt culpa comuna a fost constatata de una din firmele de asigurari, aceasta constatare se poate contesta in instanta de oricare din partile interesate.
Practic daca v-a dat asigurarea lui, implicit a recunoscut vina sa in accident. Nu cunosc nimic despre accident. Va intreb : ati completat un formular de constat amiabil? Daca nu l-ati completat ,pe ce baza a tras concluzia asiguratorul d-lui ca este culpa comuna? Daca ati completat ar fi bine sa mi-l transmiteti si mie pe e-mail ca sa va pot prezenta si o alta parere. Daca aveti CASCO, atunci dv. va reparati masina pe CASCO si jumatate din c/v despagubirii va fi luat de asiguratorul dv. de la celalat participant la trafic. Daca nu exista CASCO atunci dv. va veti repara masina pe RCA-ul lui si veti suporta jumatate din c/v despagubirii. La fel va proceda si celalalt participant la trafic.
Despagubire rca
sorinpocol
Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)
Lamurire
carmen69
Buna ziua .In urma cu o luna am avut un accident in care eu sant masina avariata S-a facut constatarea amiabila si s-a trimis dosarul la bcr asigurari ,mi s-a ... (vezi toată discuția)