In ce faza procesuala se afla dosarul penal impotriva fiului dvs.?
Sincer sa fiu, nici eu nu vad de ce ati actionat in instanta OCPI, ca doar nu acesta a cerut instituirea sechestrului, ci firma x, pentru plata daunelor provocate prin cererea sa. OCPI nu a facut decat sa execute o hotarare judecatoreasca (incheierea care hotara instituirea sechestrului). La care, sincer sa fiu, nu inteleg de ce la cererea de sechestru nu ati invocat lipsa calitatii procesuale pasive pentru respingerea cererii de sechestru si apoi nu ati facut recurs, in termen de 5 zile de la comunicare, pe temeiul nelegalitatii, opunind ca argument tocmai lipsa calitatii procesuale pasive a dvs. ca singuri si exclusivi proprietari. Ceea ce este insa acceptabil in tot ce spuneti, este faptul ca instanta sesizata cu instituirea sechestrului, putea invoca tot din oficiu si lipsa calitatii procesuale pasive a dvs.
Daca sunteti in termenul de 5 zile faceti recurs, daca nu, actiune impotriva firmei x (instanta nu poate fi actionata, controlul judecatoresc al hotararilor fiind exercitat tocmai prin caile de atac!).
Si oricum, intr-o situatie atat de complicata procedural, era bine sa consultati un avocat!
Pt. d-na Irina S.:
procesul penal al fiului meu s-a judecat la sect 6 apoi a fost apel la Curtea de Apel si pana la urma avocatul a reusit sa intoarca dosarul pt rejudecare la Judecatoria sect6.
Are infatisare pe 26 mai dar nu-i mai putem plati avocat deoarece ne-a terminat financiar cu drogurile lui.
Cine cunoaste cat de cat fenomenul o sa ma inteleaga.
SI chiar daca am avea bani, dorinta noastra in acest moment este sa fie incarcerat, indiferent cat de mult ne-ar durea.
Spun aceasta deoarece e singura solutie, in libertate nu s epoate lasa.
A fost incarcerat 2 luni in nov- dec si se cumintise, era lucid, se ingrasase.
dar cum a iesit a recazut in patima drogului.
Pt d-l Zaharia:
o sa depun maine(sambata) la posta recursul.
avand in vedere ca decizia privind instituirea sechestrului a fost emisa tot de judecatoria sect 6 unde s-a judecat si actiunea mea de anulare a sechestrului puteau sa-mi dea dreptate si sa anuleze acea decizie.
Chiar daca eu din nestiinta am actionat in instanta OPCI-ul.
Empatic discutind, va inteleg supararea si suferinta. Juridic vorbind, este important sa rezolvati situatia, pe caile posibile acum.
De aceea introduceti cererea de recurs, fie direct, fie prin posta cu confirmare de primire /AR. (data postei este cea luata in considerare.)
Din pacate, uneori este foarte greu si sa ai copii. Dar sunt copiii nostri si trebuie sa-i iubim si sa-i ajutam. De cele mai multe ori si in educatie, ca si in medicina sau in drept, este mai bine si mai usor sa previi decat sa combati!
Succes si sa va ajute Dumnezeu.