Fiul meu major(28 de ani), dependent de stupefiante, a facut o delapidare de vreo 140 milioane lei vechi.
A fost condamnat la 2 ani (cu efectuare), procesul e in curs( faza de recurs).
Ieri i-a venit o instiintare de la Oficiul de Cadastru cum ca s-a instituit sechestru pe apartament.
Apartamentul e doar in proprietatea mea si a sotiei.
Am sunat azi la Oficiu de Cadastru si mi-au zis sa ma adresez Judecatoriei sect 6 pt ca ei au ordonat sechestrul.
De la Judecatorie mi-au zis sa vorbesc cu avocatul pt ca urmeaza sa am proces pe tema anularii sechestrului.
Intrebari:
a) Chiar nu se poate solutiona pe baza unei simple cereri la care sa atasez contractul de casa sau ce mai trebuie?
b) Chiar asa cu picioarele lucreaza justitia Romana?
Adica daca eu as sta la cineva in gazda si as fi condamnat, i-ar sechestra apartamentul gazduitorului?
Va spun sincer ca sunt extrem de revoltat, nu ma asteptam la asa ceva.
Parca nu mi-ar ajunge problemele pe care le am cu acest fiu.
c) ce sanse am sa obtin despagubiri daca dau statul in judecata?
dar asta probail ca nu se poate face decat dupa ce castig procesul de anulare a sechestrului.
Rog un(o) domn/doamna avocat sa-mi trimita un mesaj privat pe email dadesquire@gmail.com cu suma care ar fi necesara ca onorariu ca sa ma reprezinte in acest(e) proces(e).
chiar asa fiind, cum e posibil sa puna sechestru pe apartament pana nu s-a terminat procesul? Mie care nu lucrez in justitie mi se pare de domeniul absurdului.
Nu e legal , doar daca a fost girat in favoarea fiului dvs.(in activitatea pe care a desfasurat-o) sau daca sunteti chemat in instanta ca parte responsabila civilmente.
daca spuneti ca e sentinta Judecatoriei, de ce nu ati contestat-o in apel, la Tribunal? Contestati-o in recurs, pe latura civila, depunand prin posta cu confirmare de primire,acte doveditoare.Dupa ce hotararea ramane definitiva, va dura mai mult.