avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune morale, deces din accident
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune morale, deces din accident

Buna ziua,

Cumnatul meu a decedat in feb 2010 intr-un accident de masina.
Se deplasa in mod regulamentar, pe partea deapta, cand intr-o curba la stanga, un autotren (TIR) condus de un baiat de 21 ani a trecut pe contrasens.
Coltul remorcii s-a "agatat" de stalpul stanga al autoturismului, iar o lovitura puternica i-a fost fatala cumnatului meu. Avea 28 de ani, casatorit, fara copii.
Fiind vorba despre o renumita (si mare) firma de transport, au si inceput presiunile asupra familiei noastre. La nici doua saptamani de la tragedie,
societatea de asigurari ne-a contactat (RCA-ul vinovatului), si ne-a "propus" o suma de 10.000-20.000 RON, cu precizarea ca ar trebui sa cadem la invoiala cu dansii inca in acea saptamana. Cred ca in aceasta situatie avem nevoie de un avocat, insa nu am idee la cat se pot ridica valoare pagubelor morale cerute de familie?
Cine se poate constitui parte civila in acest proces? Familia consta din sotie, ambii parinti, un frate si o sora, ambii casatoriti.
Va multumesc mult.


daunele morale propuse de asigurator si firma mi se par jignitoare. trebuie sa se constiuite ca parte civila sotia supravietuitoare, parintii şi fratii. va recomand sa va angajati un avocat.
limita maxima de despagubire pentru deces este de 2.500.000 Euro, in 2010, va recomandam acest articol:

www.avocatnet.ro/content/art...

intr-adevar, suma propusa este mica insa e greu de ajuns la cea maxima.
ar trebui sa consultati un avocat si sa analizati practica judecatoreasca atat in domeniul accidentelor auto cat si in cel al malpraxisului.
Cred ca ar trebui sa solicitati daune morale de 100.000 - 200.000 RON, in afara celor materiale.
Sotia si parintii,trebuie sa mearga la organele de urmarire penala,impreuna cu un avocat penalist,pe care daca aveti posibilitati materiale,trebuie sa il angajati.Urmeaza ca acolo,dupa consultarea cu avocatul sa va constitituiti parti civile cu despagubirile pe care urmeaza sa le dovediti cu acte,martori,alte probe,dar si pentru daune morale.
Va sfatuiesc sa pastrati toate bonurile privind costurile funerare,cat si costurile pomenilor si ale tuturor datinilor,urmand ca acestea sa dovedeasca cheltuielile dvs.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi! Orice informatie este utila, macar sa stim cum sa demaram in acest lung si obositor proces ce va urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident mortal roxi1379 roxi1379 In urma unui accident nefericit, socrul meu a decedat. Persoana care l-a accidentat mortal are asigurare RCA la o societate de asigurari din Romania. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Daune morale neo2 neo2 in cazul unui accident rutier,soldat cu decesul unei persoane cine e responsabil de daunele morale si materiale : asiguratorul,inculpatul sau ambii ? (vezi toată discuția)
Asigurare accident rutier mimika85 mimika85 Buna ziua. Vazand atatea discutii despre accidentul provocat de Huidu m am gandit sa va relatez o intamplare trista : acum 3 ani si jumatate (in vara ... (vezi toată discuția)