avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare accident rutier

Buna ziua. Vazand atatea discutii despre accidentul provocat de Huidu m am gandit sa va relatez o intamplare trista : acum 3 ani si jumatate (in vara anului2008)socrii mei au fost accidentati intr un accident rutier impreuna cu o matusa accident soldat cu decesul celor trei . Un camion care venea din fata , dupa o depasire ,nemaiputand sa se redreseze i a lovit in plin ; ei fiind intr o Dacie . Vreau sa va spun ca a stat dosarul la pol din Tg Mures pana in aceasta vara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Abia acum o luna a fost primul termen . De fapt intrebarea mea era legata de acea polita de asigurare : la proces i s a spus sotului meu ca trebuie sa aduca nu stiu ce martori care sa relateze starea prin care a trecut el dupa pierderea parintilor , daca vrea sa beneficieze de un anumit cuantum din acea polita si depinde si cat . Ce amestec au martorii care sa relateze starea sotului meu ?
Cel mai recent răspuns: mimika85 , utilizator 23:47, 18 Octombrie 2011
Asigurarea de raspundere civila RCA, despagubeste atat daunele materiale(autovehiculul) care pot fi evaluate prin expertizari tehnice, cat si cele privind accidentele persoane(vatamari, deces) reprezentand cheltuieli medicale, de inmormantare. Aceste cheltuieli pot fi determinate cu documente (chitante, facturi, etc)Tot in legatura cu vatamarile, se pot solicita si primi despagubiri fara caracter patrimonial, numite daune morale.
Acestea nu pot fi demonstrate cu documente(nu sunt patrimoniale) si reprezinta compensarea baneasca a suferintelor pricinuite de accident, victimei vatamate, familiei decedatului.In acest scop aveti nevoie de probe testimoniale, de la persoanele care au asistat si cunoscut indeaproape situatia psihico-emotiva a familiei dupa accident.
Functie de aceste marturii, se poate fundamenta marimea unei sume, ca pretentie de dauna morala.pe care sa o accepte instanta de judecata.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
nucu$, utilizator
Pe langa daunele materiale pe care le plateste asiguratorul RCA al vinovatului acesta mai plateste si asa zisele daune morale care impreuna cu cele medicale,ajutoare de inmormantare, lucrari funerare etc se pot ridica pana la suma de 3,5 milioane de euro. Este bine sa va angajati un avocat si el va sti ce si cat sa ceara ca sa ceara pt a obtine cat mai mult de la asiguratorul vinovatului.
Multumesc pt raspuns . S a angajat un avocat .Suma ceruta este de 300000 euro in conditiile in care mai are o sora si fiind vorba de pierderea ambilor parinti . Este mult este putin ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decedat in urma unui accident rutier sfinx11 sfinx11 in urma unui accident rutier a decedat nepotul meu de 22 de ani. era ca pasager. datimi Va rog un sfat : care sint pasii mei pentru a avea o despagubire de la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de deces in accident de masina mucuta mucuta buna.am si eu niste nelamuriri(foarte multe),viitorul meu sot a fost ucis intr0un accident de masina in decembrie 2008,la rupea gara.avem un copil impreuna de ... (vezi toată discuția)
Accident mortal alin marius popescu alin marius popescu TATAL SI MAMA MEA AU FOST IMPLICATI INTR UN ACCCIDENT AUTO PE DATA DE 17 01 2009.TATAL A DECEDAT LA O SAPTAMANA AFLANDU SE IN COMA LA BUCURESTI.MAMA A ... (vezi toată discuția)