am urmatoarea speta. in conditiile reorganizarii si restrucurarii unei institutii publice, s-a aprobat un regulament de organizare a unui examen in vedrea ocuparii posturilor din compartimentele supuse reorganizarii si restructurarii.
desi legea functionarului public prevede in acest caz posibilitatea organizarii unui astfel de concurs, legea nu prevede absolut nimic pentru personalul contractual. acestora li se aplica codul muncii, concedierea trebuind sa se faca in conditiile CM cu respectarea contractului colectiv de munca. insa institutia a decis ca si personalul contractula esteobligat sa participe la acest concurs pentru a-si pastra functia, in caz contrar regulamentul prevede expres ceva ce mie mi se pare total nelega, si anume ca cei ce nu se vor prezenta vor fi concediati.
e posibil doar in Romania:)
intrebarile mele ar fi
1. poate fi obligat pesonalul contractual sa dea din nou examen pe postul sau in caz de reorganizare?
2. regulamentul de organizare a unui astfel de concurs, aprobat de institutie, poate sa impuna chiar orice conditii,nu exista nici un imperativ legal?
3.care sunt caile de atac in astfel de situatie?
Multumesc.
Oug 63/2010
stefanapalaghie
Sub invocata oug 63/2010, ne olbliga, sa facem o cerere ca sa putem participa la ,,concursul \"de restructurare ce se va da in curand. Cine nu inainteaza o ... (vezi toată discuția)