avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... OUG 63/2010
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

OUG 63/2010

Sub invocata oug 63/2010, ne olbliga, sa facem o cerere ca sa putem participa la ,,concursul "de restructurare ce se va da in curand. Cine nu inainteaza o asemenea cerere catre serviciul Personal, nu va putea participa la acel concurs in vederea definitivarii listei cu cei ce vor pleca. In principiu, cine nu face o cerere in care mentioneaza ca doreste sa participe la concurs este pus direct pe lista disponibilizatilor. Ma poate ajuta cineva cu o lamurire in acest sens?
Va multumecs anticipat
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 00:37, 12 August 2010
Aveti in atentie si prevederile Art. 100 din Legea nr. 188 - Statutul Functionarului Public.
("1) In caz de reorganizare a autoritatii sau institutiei publice, functionarii publici vor fi numiti in noile functii publice sau, dupa caz, in noile compartimente in urmatoarele cazuri:
a) se modifica atributiile aferente unei functii publice mai putin de 50%;
b) sunt reduse atributiile unui compartiment;
c) este schimbata denumirea fara modificarea in proportie de peste 50% a atributiilor aferente functiei publice;
d) este schimbata structura compartimentului.
(2) Aplicarea prevederilor alin. (1) se face cu respectarea urmatoarelor criterii:
a) categoria, clasa si, dupa caz, gradul profesional ale functionarului public;
b) indeplinirea criteriilor specifice stabilite pentru functia publica;
c) pregatirea profesionala;
d) sa fi desfasurat activitati similare.
(3) In cazul in care exista mai multi functionari publici, se organizeaza examen de catre autoritatea sau institutia publica.
(4) Reducerea unui post este justificata daca atributiile aferente acestuia se modifica in proportie de peste 50% sau daca sunt modificate conditiile specifice de ocupare a postului respectiv, referitoare la studii.
(5) In cazul reorganizarii activitatii prin reducerea posturilor, autoritatea sau institutia publica nu poate infiinta posturi similare celor desfiintate pentru o perioada de un an de la data reorganizarii."

Succes!
dar cand e vorba de personal contractual? care e baza legala? :)
Emmmm......in aparatul de specialitate al primarului s-a procedat "cu lopata" in sensul ca personalul contractual a intrat in corpul functionarilor publici. Cel putin la noi, exceptie fac serviciile publice locale.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
ContSters15910, utilizator
mihaicalinescu2005 a scris:

dar cand e vorba de personal contractual? care e baza legala? :)

Pentru personal contractual nu am auzit de "examen"., ci sunt unele criterii enumerate in Contractul colectiv de munca unic, la nivel national, pentru 2007-2010.
boon...alea le stiam si io....dar, io-te ca se intampla, in Romania...si-s uimit si io :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare functii publice de conducere violeta ap violeta ap Va adresez rugamintea de a-mi da informatii privitoare la urmatorul aspect> In cazul reorganizarii unei institutii publice una dintre functiile de conducere ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de postul pe care il ocup sau pe care il voi ocupa tavy tavy poate cineva s-a lovit de o asemenea situatie.Lucrez intr-o institutie publica.Am fost cu studii medii timp de 20 de ani,am urmat o facultate de 6 ani,sunt ... (vezi toată discuția)
Reorganizare in administratia publica locala calin cristiana calin cristiana Situatie reala Administratie publica locala. :sorry:Desfiintarea unui post ocupat de 4 ani, asistent clasa I treapta 2, fiind in urmatoarea situatie ... (vezi toată discuția)