avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Reorganizare in administratia publica locala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Reorganizare in administratia publica locala

Situatie reala Administratie publica locala.
:sorry:Desfiintarea unui post ocupat de 4 ani, asistent clasa I treapta 2, fiind in urmatoarea situatie :
-unic intretinator de familie, cu un copil de 18 ani si 7 luni in intretinere, in clasa a XII a de liceu si vicepresedinte al sindicatului cu reprezentativitate la nivelul institutiei.
Dupa desfiintarea acestui post, am primit preaviz, iar dupa afisarea posturilor vacante, am participat la sustinerea unui examen pe un post vacant de la un alt compartiment din institutie, unde am concurat de una singura, iar acum lucrez pe acel post.
De mentionat faptul ca nu am participat la negocierile care au avut loc in institutie,fiind in concediu de odihna.
Nu am inteles modalitatea in care s-a facut schimbarea structurii compartimentului şi modificarea atribuţiilor aferente unei funcţii publice mai puţin de 50%, aceasta facandu-se fara ca cei care au ramas pe functii sa mai sustina examen cu exceptia unui singur post.
• Nu era normal ca toti cei carora li s-a desfiintat postul sa participe la examen pentru ocuparea posturilor ramase la acel compartiment ? chiar pe cele cu studii inferioare ?
• Pe posturile ramase au ramas persoane care au fost incadrate cu aproximativ 2 ani in urma, cu calificativul « bine » la sfarsitul anului, cu studii medii.
• Nu era de luat in calcul acel criteriu social si faptul ca ocupam acea functie in sindicat ?
Trecerea pe studii superioare am realizat-o prin concurs, avand licenta din 2000, in urma cu trei ani in cadrul institutiei.
Cel mai recent răspuns: cristina 33 , utilizator 19:31, 16 Octombrie 2010
Buna ziua !
S-au mai discutat pe forum situatii asemanatoare ...Ideea e ca reducerea posturilor efectuata urmare aparitiei OUG 63/2010 , s-a facut dupa bunul plac al ordonatorilor principali de credite , intru-cat nu s-au stabilit prin intermediul acestui act normativ si criterii in baza carora se fac disponibilizarile ...
Asa ca .... orice comentariu este de prisos ......
nu chiar. depinde de cate persoane au fost disponibilizate, daca a fost concediere individuala sau colectiva, de cate persoane au ramas fara post, cum au fost acestea desfiintate, instrumentele de motivare, etc,etc,etc.
din ce spune userul @calin_cristina, daca era singura pe post, trebuia numita prin si simplu in acel post, nu era necesara examenarea.
legea nr. 188/1999
"ART. 100
(1) În caz de reorganizare a autorităţii sau instituţiei publice, funcţionarii publici vor fi numiţi în noile funcţii publice sau, după caz, în noile compartimente în următoarele cazuri:
a) se modifică atribuţiile aferente unei funcţii publice mai puţin de 50%;
b) sunt reduse atribuţiile unui compartiment;
c) este schimbată denumirea fără modificarea în proporţie de peste 50% a atribuţiilor aferente funcţiei publice;
d) este schimbată structura compartimentului.
(2) Aplicarea prevederilor alin. (1) se face cu respectarea următoarelor criterii:
a) categoria, clasa şi, după caz, gradul profesional ale funcţionarului public;
b) îndeplinirea criteriilor specifice stabilite pentru funcţia publică;
c) pregătirea profesională;
d) să fi desfăşurat activităţi similare.
(3) În cazul în care există mai mulţi funcţionari publici, se organizează examen de către autoritatea sau instituţia publică.
(4) Reducerea unui post este justificată dacă atribuţiile aferente acestuia se modifică în proporţie de peste 50% sau dacă sunt modificate condiţiile specifice de ocupare a postului respectiv, referitoare la studii.
(5) În cazul reorganizării activităţii prin reducerea posturilor, autoritatea sau instituţia publică nu poate înfiinţa posturi similare celor desfiinţate pentru o perioadă de un an de la data reorganizării."
daca ne raportam la bunul plac al unui cazut in cap din curmal, care are oi mai mandre, si pe criteriul ca e " gospodar" sau stie bine sa pupe papuci,o fost ales intr-o functie de demnitate publica, insemna ca intrebarea userului nu mai are obiect, si putem posta linistiti toti, la rubrica " sa mai si ridem". de noi. :)
D.l Mihai are dreptate.Eu am fost singura din institutie(primarie cu 172 de persoane) careia i s-a restructurat postul,(ghinionul meu/sau poate al lor ca acum nu ma mai omor atata)deoarece OG 63/2010 a atins in primul rand SPCLEP si nu a trebuit sa dau concurs ci am fost numita pe vechiul post.Practic s-a infiintat un nou post de functionar .Practic si d.l calin trebuia trecut pe post in functie de vechime si gradul profesional pe care l-a avut.
Nu inteleg de ce d.l nu s-a inscris sa dea examen pe un alt post daca acel post exista vacant? Acum,daca pe postul pe care si-l dorea dansul era deja angajat altcineva,doar nu o sa scoata din nou toata primaria la concurs ca sa poata concura dumnealui unde doreste.Si eu poate imi doresc sa candidez la primar dar trebuie sa astept 2012.Luati partea buna a lucrurilor,banuiesc ca sunteti pe post de studii superioare unde categoric aveti salariu mai mare.Daca ati fii candidat pe un post de studii medii ati fi avut un salariu mai mic.La anul se vor face reorganizari,stati linistit,ca in fiecare an de altfel.Sa fim sanatosi ca tot saraci ramanem.Nu conteaza functia,important este sa ramanem oameni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri legate de postul pe care il ocup sau pe care il voi ocupa tavy tavy poate cineva s-a lovit de o asemenea situatie.Lucrez intr-o institutie publica.Am fost cu studii medii timp de 20 de ani,am urmat o facultate de 6 ani,sunt ... (vezi toată discuția)
Restructurare functii publice de conducere violeta ap violeta ap Va adresez rugamintea de a-mi da informatii privitoare la urmatorul aspect> In cazul reorganizarii unei institutii publice una dintre functiile de conducere ... (vezi toată discuția)
Desfiintare functie publica de conducere anamaria81 anamaria81 Prin transformarea biroului in compartiment se desfiinteaza postul de conducere de sef birou si inca 2 posturi de executie. La celelalte posturi de executie ... (vezi toată discuția)