Ce drepturi financiare are partenerul in caz de divort, in situatia in care celalalt partener este actionarul unei societati comerciale intemeiate si dezvoltate in timpul mariajului?
Familia nu a mai dobandit nici un bun comun personal dupa infiintarea acestei societati comerciale, deoarece toate resursele au fost folosite pentru dezvoltarea afacerii. Exista in familie 2 copii minori, iar ambii parteneri au fost in campul muncii.
Intra in masa partajabila toate bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei, deci si actiunile la societate daca aceasta a fost infiintata in timpul casatoriei. Deci indiferent de aportul sotilor, se considera ca au fost dobandite de ambii soti. Aveti drept la jumatate din ce detine sotul.
societatea nu va fi inclusa in masa partajabila, din moment ce sotul este unic actionar .
dvs. veti putea invoca doar un drept de creanta in ceea ce priveste partile sociale ale SC .
Precizez ca societatea a fost infiintata in timpul casatoriei. Adevarat, activitatea zilnica de sustinere a afacerii apartine actionarului unic. In schimb, gandirea strategica a afacerii, mai ales in situatii speciale, chiar si sustinerea financiara, apartine ambilor parteneri. In acelasi timp, sustinerea vietii de familie de zi cu zi, cu tot ce inseamna ea (efort, timp, financiar), apartine preponderent partenerului mai putin implicat in afacere. Unele din aceste aspecte sunt demonstrabile, altele nu.
Ma intereseaza ce zice legea referitor la ce ii revine partenereului neactionar, in caz de partaj, luand in considerare faptul ca dupa pornirea afacerii, familia nu a mai dobandit nici un bun propriu, toate resursele financiare fiind folosite pt dezvoltarea acesteia.
Bunuri comune
anijn_san
Daca sotii constituie un srl in timpul casatoriei (50%-50%) si tot in timpul casatoriei unul din soti cesioneaza partile sociale catre celalalt sot, iar dupa ... (vezi toată discuția)