avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde pot face plangere impotriva angajatorului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde pot face plangere impotriva angajatorului?

Am o intrebare, am fost concediata sub pretextul ca se desfiinteaza postul dar de fapt patronul mi-a trimis e-mail ca ma da afara pentru ca refuz sa particip la un test cu poligraful. Mentionez ca in urma cu o luna s-a facut o evaluare a angajatilor unde am iesit foarte bine obtinand nota 9,82. Este legal? Eu deja am semnat actul conform caruia sunt instiintata ca voi fi concediata din cauza desfiintarii postului. Mai pot actiona in vreun sens?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 18 Iunie 2020
Adresati-va instantei asa cum v-ua sfatuit antevorbitorii mei si solicitati reintegrearea in funcitie, plata drepturilor salariale pana la integrare si eventual daune morale.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri, mai am o nelamurire si anume, cum pot demonstra ca persoana pe care o angajeaza in locul meu(o prietena de familie cu sotia patronului) are aceleasi sarcini pe care le aveam si eu, daca el o va incadra pe alta functie. Eu am e-mailurile prin care sunt amenintata ca daca nu merg la testul respectiv (care personal mi se pare o umilinta deoarece nu are nicio baza) ma da afara si detin si o copie dupa decizia de a desfiinta postul . De asemenea detin si fisa de evaluare pentru care si-a dat acceptul. Pe cele din urma le pot utiliza in instanta?
In dreptul muncii sarcina probei apartine angajatorului.In consecinta, d-voastra aduceti doar argumente ca desfiintarea nu este reala si serioasa.
Bună ziua .am fost angajata la un hotel din București. .ca menajera camerista legal cu contract de munca ..Din care care. .mii sa spus ca trebuie sa prestez astfel de munca în alta locație fata de ceea ce scrie în contactul meu de munca ..repet .(menajera camerista )la hotel. ...Fiind amenințata de către managerul hotelului. ca dacă nu fac ce mii se cere.. mă da fără de la servici și. mii se cere demisia .....drept urmare vreau sa fac o plângere către conducerea hotelului ..Mai exact către angajator ...mii se pare un șantaj. faptul ca dacă nu prestez alta munca ceea ce mii se cere,, în contract ma da afară de la servici.abuziv. ..aștept un răspuns pozitiv de la dms. În favoarea mea .ca contribuitoare și plătitoare de taxe către statul Roman. Mulțumesc anticipat .
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2018
Maryvasile, utilizator
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. In speta, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.,dupa care veti actiona in consecint

Alte discuții în legătură

Carei instituti ma pot adresa? Leonard1976 Leonard1976 Buna ziua ! Am suferit o interventie ghirulgicala la cap ,am primit concediu mediacal dar firma unde lucrez. ori unde lucram nu mia platit nici o zi de ... (vezi toată discuția)
Medical Georgiana Becican Georgiana Becican Buna! Sunt insarcinata in 36de saptamani, si de pe 25noiembrie sunt in concediu medical, plus am 44dezile din concediul prenatal, ar trebui sa nasc pe data de ... (vezi toată discuția)
Buna seara unde trebuie sa fac plangere, pentru ca angajatorul ... carmen2011 carmen2011 Buna seara Unde trebuie sa fac plangere, pentru ca angajatorul refuza sa plateasca indemnizatia de risc maternal?Sunt din Bucuresti ...la CNAS sau ... (vezi toată discuția)