Buna tuturor!
Intrebare: Am importat din Japonia un utilaj pt. testare. In Japonia s-a facut export temporar, in Romania import definitiv. Tva-ul in vama l-a platit furnizorul din Japonia.
Firma din Romania isi poate deduce acest tva si restitui firmei din Japonia? (Cod Fiscal art.146 alin.(1) lit.c : "Pentru exercitarea dreptului de deducere a taxei, persoana impozabila trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: c) pentru taxa achitata pentru importul de bunuri, altele decat cele prevazute la lit. d), sa detina declaratia vamala de import sau actul constatator emis de organele vamale, care sa mentioneze persoana impozabila ca importator al bunurilor din punctul de vedere al taxei, precum si documente care sa ateste plata taxei de catre importator sau de catre alta persoana in contul sau")
Multumesc!
TVA-ul este scris pe declaratia vamala facuta pe numele dvs. Deci, se poate deduce chiar daca l-a achitat firma din Japonia. Acesteia, conform intelegerii, ii veti returna banii platiti pe TVA in numele dvs.
Dar eu imi pot deduce tva-ul in luna in care are loc importul ( platit tva-ul de catre firma din Japonia si eliberata marfa), sau in luna in care returnez banii firmei din Japonia?
Multumesc!
Tva non ue
SfetcuArabela
Buna seara,
Am o factura de achizitii din Turcia. Puteti sa imi spuneti va rog frumos in ce rubrica trebuie sa inregistrez TVA aferent in Jurnalul de ... (vezi toată discuția)