avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa judiciara de timbru!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa judiciara de timbru!

Am facut recurs la o sentinta civila data numai cu drept de recurs. Am depus recursul la instanta care a judecat fondul cauzei - Judecatoria Sinaia. De aici recursul va ajunge la instanta superioara in grad, respectiv Tribunalul Prahova, la Ploiesti. Beneficiarul taxei de timbru este bugetul de stat, dar...
Intrebarea mea este: in ce cont trebuie sa platesc taxa de timbru? In contul deschis la Trezoreria Sinaia sau cel deschis la Trezoreria Ploiesti?
Din L. 146/1997 privind taxele judic. de timbru, art. 19, am inteles ca trebuie sa platesc in contul de la sediul debitorului, care este in Sinaia. Pana la urma cum este corect???
Se plateste in contul Trezoreriei, unde isi are sediul cel ce face recurs!
Parerea mea ca taxa de timbru trebuie sa o platiti la Primaria Sinaia, unde ati depus si recursul si unde s-a judecat cauza in prima instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru judiciar-cine trebuie sa plateasca? danflisc danflisc Sotia mea vrea sa deschida o actiune taxata cu 19 lei la Judecatoria Bolintin Vale. Am intrat pe just.ro, am aflat destinatia banilor si beneficiarul. Ce ma ... (vezi toată discuția)
Taxe judiciare ContSters115732 ContSters115732 Va rog,unde se mai platesc taxe judiciare de timbru,in afara de trezorerie ,pt un recurs la Inalta Curte de Justitie ? (vezi toată discuția)
Tribunalul bucuresti/ unde taxa de timbru ? calin_andrei calin_andrei Salut, Dosarul este la Tribunalul Bucuresti, reclamanta are sediul in alt oras; unde pot sa platesc taxa de timbru in Bucuresti? La ceva taxe locale? Si ... (vezi toată discuția)