avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

In 1993 am divortat si prin sentinta s-a hotarat atribuirea apartamentului mie si copilui cu evacuarea paratului. Ne-am recasatorit... dar in 2002 am divortat din nou.... Nu am mai facut partaj... a fost un fel de intelegere amiabila prin care el mi-a platit suma de 3000 dolari drept despagubire la ceea ce mi s-ar fi cuvenit. Din cauza presiunilor am acceptat si am plecat cu copilul in chirie. Ce sanse am sa deschid acum un proces de partaj?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:09, 25 Mai 2010
Fara a vedea actele nu cred ca ne putem lamuri.Se pare ca partajul a fost facut dar a parasit imobilul din considerente personale.
Poate si-a gasit pe altcineva...
Se pare ca nu am descris situatia destul de concret...Incerc sa fiu mai explicita:
in 1993 am divortat si in urma procesului mi s-a atribuit mie si copilului apartamentul care initial a fost contractat prin vechiul OJCVL in 1984, unde s-a platit un avans care reprezenta cam 20% din valoare, restul fiind achitat de amandoi in timpul casatoriei (pot adauga ca suma ce reprezenta cei 20% era dobandita in urma unui CAR pe care tot impreuna l-am achitat). Conform hot.de devort el ar fi trebuit evacuat. Fiind o poveste mai lunga n-am sa va spun decat finalul : ne-am recasatorit (deci tot cu cel de care am divortat) dar in 2002 am divortat din nou... de data asta definitiv. Din cauza presiunilor la care eram supusa mi-am luat copilul si am plecat in chirie inainte de finalizarea divortului. Am facut un partaj "amiabil"... nu prin instanta (consemnat de noi printr-o hartie simpla) prin care mi-a ofert ca si contravaloare suma de 3000 de dolari.
Intrebarea mea este: sentinta din 1993 mai are vre-o valoare?... Si daca nu, pot sa deschid acum un eventual proces de partaj?
Va multumesc!... sper ca am fost mai clara acum...
Daca initial chestiunea parea simpla acum se vede complicata.
Insa tot trebuie vazute actele de avocat.
In opinia noastra, hotararea pronuntata in 1993 isi mentine efectele. Este important de vazut ce inscris ati semnat in vederea partajului "amiabil". Si, de asemenea, ar trebui vazuta si hotararea de partaj din 1993.
Se pare ca nu exista hotarare de partaj...

Alte discuții în legătură

Statutul soților în timpul apelului cristian damian cristian damian Întrebarea mea este dacă prima instanță a desfăcut căsătoria, iar una dintre părți a făcut apel, ce statut au acuma cei doi (foști) ... (vezi toată discuția)
Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)
Doresc să divorțez, însă soțul nu vrea să audă de asta și refuză să plece din apartament. cum pot rezolva situația? serenx serenx Buna ziua, Vreau sa divortez de sot insa el nu vrea sa auda de asta, ba chiar a zis ca daca e sa divortam imi va plati chirie la o camera si stam tot ... (vezi toată discuția)