buna ziua
am lucrat pana in 28.09.2009
in 03.02.2010 s-a inregistrat la ITM,(desi lucrez din noiembrie la aceasta firma, au inregistrat contractul ff tarziu la ITM) acum sunt insarcinata si nasc 23-24 decebrie .Pot beneficia de indemnizatie sau ce as putea sa fac sa beneficiez??
daca ati avut contract din noienmbrie 2009, si daca vi s-au facut platitile la impozit si celelalte contributii, faptul ca inregistrarea lui la ITM s-a facut asa tarziu - nu va afecteaza.
Verificati daca datele dvs ca angajat de munca au intrat in sistem; puteti de ex sa solicitati o adeverinta de stagiu la Casa de pensii , contracost, sau la somaj.
Daca apareti acolo ca asigurat, inseamna ca desi nu a fost vizat la ITM, contractul s-a derulat in conditii legale.
Daca apareti in sistem doar de la data vizei ITM, atunci insemana ca anterior ati lucrat fara forme legale, deci nu sunteti in sistem.
Daca nu aveti 12 luni anterioare datei nasterii in care sa fi avut contract de munca sau alte venituri profesionale supuse impoziytarii, nu veti primi indemnizatie si nu aveti ce sa faceti retroactiv.
Decat poate sa dati firma in judecata daca nu v-a inregistrat contractul de munca, si sa obtineti o hot de repunere in drepturi retroactiva.
buna ziua
din pacate contractul l-am semnat abia in 29.01.2010 si inregistrat in februarie, dar se poate face un alt contract cu data de 01.11.2009 cu acordul ambelor parti??binenteles paltindu-se o amenda??
Sesizare itm
ciucaclaudia
buna ziua
doresc sa fac sesizare catre ITm pentru firma la care am lucrat .Eu m-am angajat pe 20 oct 2009 contractul l-au facut cu 03.02.2010.Din cauza ... (vezi toată discuția)