avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sesizare ITM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sesizare ITM

buna ziua
doresc sa fac sesizare catre ITm pentru firma la care am lucrat .Eu m-am angajat pe 20 oct 2009 contractul l-au facut cu 03.02.2010.Din cauza acestor 3 luni fara contract nu pot beneficia de indemnizatie crestere copil. Daca fac sesizare catre ITM ce sanse am sa se faca contract pe cele 3 luni (mentionez ca am acte cu care pot dovedi ca in aceste luni eu am lucrat in firma, emailuri cu semnatura mea +condica de prezenta semnata zilnic)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:29, 10 Noiembrie 2010
1. Faceti o sesizare la ITM care va verifica ce spuneti dvs. si, daca se confirma, va amenda pe angajator pentru munca "la negru".
2. In acelasi timp vor dispune incheierea unui CIM pe perioada in care ati lucrat "la negru".
3. Daca angajatorul nu se conformeaza atunci va trebui sa apelati la instanta de judecata. Il veti da in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat trei luni si nu am fost platit, cum imi pot recupera banii? bogdaniciu bogdaniciu buna ziua am si eu o banala intrebare :) cum procedez sa-mi recuperez banii (salariul) de la o firma de constructii unde am lucrat 3 luni pe degeaba ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale AndreeaVasilescu AndreeaVasilescu Buna ziua! In anul 2011 am fost angajata unei societati de avocatura. In fapt, de la data 01februarie2011, in drept (prin CIM inregistrat) din data de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim prin acordul partilor fara acordul angajatului Andrada Voicu Andrada Voicu Buna ziua, Am fost angajata la o firma cu CIM pe perioada nedeterminata. Acest contract a fost inregistrat la ITM in data de 20 iulie 2009 cu incepere din 1 ... (vezi toată discuția)