avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comert ca persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comert ca persoana fizica

Buna ziua. Ce se intampla daca achizitionezi ca persoana fizica produse din Romania sau UE (platesti TVA in Romania sau tara respectiva) si apoi vinzi aceste produse la alte persoane fizice din Romania. Evident fara sa emiti factura. Cum te poate obliga statul sa platesti TVA pentru adaosul tau, impozit pe profit sau sa te inregistrezi ca firma? Defapt ce iti poate face statul ca sa nu iti opresti intregul castig obtinut din diferenta dintre pretul de vanzare si pretul la care ai cumparat produsele?

In activitatea de zi cu zi ma lovesc frecvent de astfel de cazuri si imi tot pun intrebarea de ce eu am firma si tin contabilitate si virez TVA si platesc impozit pe profit cand as putea, foarte usor, ca altii, sa cumpar si sa vand ca persoana fizica. Imi lasa impresia ca nu au nici o obligatie fata de stat, ca statul nu ii deranjeaza cu nimic si nici nu le pretinde ceva.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 13:01, 22 Mai 2010
Asa ma asteptam si eu sa fie, adica sa nu fie legala bisnita, dar vad ca statul nu cauta sa-i pedepseasca pe unii. Ar fi atat de usor de gasit.

Acum intrebarea mea este cum sa procedez si cui sa ma adresez pentru a denunta aceste persoane care fac bisnita?
Daca aveti dovezi concrete, la Garda Financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand programe facute de mine Lorant Lorant Buna. Sunt un programator din Romania si as dorii sa imi vand produsele pe internet. As avea nevoie de niste informatii daca ma poate ajuta cineva. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Platitor sau nu de tva emilpiros emilpiros Am o mare dilema si nu gasesc pe nimeni sa ma ajute. Am infiintat o intreprinder individuala pentru vanzari pe internet. problema e cu plata TVA. Din cate am ... (vezi toată discuția)
Pfa si srl ContSters87904 ContSters87904 Ce avantaje si dezvantaje prezinta un SRL si un PFA? (vezi toată discuția)