avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala leasing
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala leasing

am si eu o intrebare: suma din care se scad ratele ramase int-un contract de leasing, contine si valoarea epavei? sau valoarea epavei nu intra in calcul si firma incaseaza integral suma?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 18:28, 22 Mai 2010
Daca reveniti cu niste explicatii, poate vom intelege exact ce doriti.
Teoretic:la dauna totala pe polita CASCO,despagubirea cuvenita proprietarului, adica firmei de leasing, este suma asigurata din polita.Modul in care este tratata epava(se retine sau nu de asigurator) este specificat in conditiile de asigurare si nu intereseaza pe utilizator.Acesta din urma, poate primi un nou autovehicul, ratele platite (redeventele) putand fi considerate avans sau se restituie mai putin pretul chiriei pentru perioada pana la accident.
Exista doua asigurari distincte , fiecare cu clauze proprii, de care trebuie sa tineti seama. Daca s-a produs dauna totala, avand in vedere ca nu sunteti inca proprietarul autovehicului, dreptul de despagubire apartine in totalitate, societatii de leasing.
Daca ea s-a decis, cu acordul dvs. sa va lase epava, va scadea niste bani aferenti contractului de leasing, in contul acelei sume, care, de drept, revine, asa cum am spus, proprietarului vehiculului.:(
Modul de calcul e bine sa il faceti direct cu ei, sa solicitati explicatii clare si pertinente, astfel incat sa pricepeti ce fel de calcule fac ei acolo (de multe ori "eronate", in detrimentul utilizatorului).X-(
Nu sunteti suficient de clar. Dar in situatiile de acest gen intre firma de leasing si asigurator se incheie un contract cadru prin care se stipuleaza cat la % din suma asigurata se retine dupa ce se calculeaza valoarea reala la data evenimentului si suma respectiva se vireaza in contul firmei de leasing in calitate de proprietar. Apoi intra in functiune contractul dintre utilizator si firma de leasing care are stipulat ce anume se returneaza utilizatorului din ce a achitat pana la eveniment si ce i se cuvine utilizatorului sa primeasca. In ambele contracte este prevazut ce se intampla cu epava si anume cui i se cuvine si cum se poate valorifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala masina toyota rav 4-leasing sorin2 sorin2 buna seara! Am preluat contractul de leasing pentru auto Toyota RAV 4 in data de 02.07.2008, iar in data de 01.09.2008 s-a produs un accident in urma caruia ... (vezi toată discuția)
Ma furat firma de leasing carrymiti carrymiti Va rog sa ma lamureasca cineva cu privire la un dosar de dauna totala auto care a fost in leasing, valoarea politei casco fiind de 27.587 euro.Firma de ... (vezi toată discuția)
Dauna totala alexutu alexutu Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist ... (vezi toată discuția)