avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ma furat firma de leasing
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ma furat firma de leasing

Va rog sa ma lamureasca cineva cu privire la un dosar de dauna totala auto care a fost in leasing, valoarea politei casco fiind de 27.587 euro.Firma de asigurari a scazut valoarea epavei deoarece am optat pentru a pastra epava, suma ramasa de 82.058 ron fiind transferata in contul firmei de leasing dar surpriza firma de leasing a retinut din aceasta suma 33.120 ron cu titlu factura epava .in concluzie am platit de doua ori epava.
Care sunt posibilitatile legale de a recupera aceasta suma daca aceAsta imi revine de drept?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:59, 24 Decembrie 2010
Tinand cont ca autoturismul era in leasing, toate drepturile ce revin din polita casco respectiva apartin proprietarului...deci societatii de leasing, dumneavoastra nu aveti niciun beneficiu din respectiva polita.
Nu sunt lamurit pe deplin, daca eu am platit rate ,asigurare casco de ce nu sunt despagubit corect?
Estevorba de un contract de leasing care intre timp sa inchis cu transfer de proprietate,vama si acize platite.Nu se cheama furt pe fata !!?
Ultima modificare: Vineri, 24 Decembrie 2010
carrymiti, utilizator
Nu cred ca v-a furat cineva. Firma de leasing fiind proprietara masinii ea beneficiaza de toate drepturile din despagubire. Cititi cu atentie contractul de leasing si acolo veti gasi si modul in care veti fi despagubit si cu cat in cazul daunei totale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco Ileana2013 Ileana2013 Recuperare indemnizatie in caz de dauna totala. Am avut un accident si cei de la firma de asigurari unde am polita CASCO au evaluat costul reparatiei si au ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)
Dauna totala leasing alecs009 alecs009 am si eu o intrebare: suma din care se scad ratele ramase int-un contract de leasing, contine si valoarea epavei? sau valoarea epavei nu intra in calcul si ... (vezi toată discuția)