avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de Identitate pentru strain cu concubinaj
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de Identitate pentru strain cu concubinaj

Am auzit astazi ca prietena mea ma poate lua in spatiu fiindca eu locuiesc acolo. Sunt un cetatean American cu nicio starea civila in Romania si niciun permis de sedere, dar daca m-ar lua in spatiu, ce inseamna asta? Inseamna ca sunt resident, sau ca am o sedere definitiva, sau amandoua? Imi mai trebuie ceva pentru rezidenta? Ce acte sunt necesare pentru luare in spatiu? Imi pare rau daca nu vorbesc bine. Abia am inceput in tara asta si nu prea ma pricep. Nu inteleg termeni astia, atunci imi trebuie multe explicatii. Imi pare rau si pentru deranj. Probabil ca o sa mai am niste intrebari, dar intreb doar asta deocamdata. :)
Cel mai recent răspuns: mgomez , utilizator 01:37, 22 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Am auzit de la cineva ca pot sa imi scot o carte de identitate doar cu luare in spatiu cumva fiind concubin. Aceasta lege a fost data in viiguare recent (2009), deci probabil nu e foarte cunoscuta. Arat acum link-ul pe care am vazut o discutie similara: www.avocatnet.ro/content/for...

Dupa ce am citit asta, inca nu e foarte clar exact ce trebuie sa fac pentru sa scot o carte de identitate in Romania.
~ Conținut șters la cerere ~
Si daca am un copil care e cetatean roman? Se poate face asa rezidenta permanenta? Si daca da, ce acte imi trebuie? Are varsta de 6 luni, daca aceasta informatie ajuta cumva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate romaneasca, domiciliul in sua rodiea10 rodiea10 Daca am cetatenie romana si americana,pot avea si Buletin de identitate romanesc?sau care este documentul ce-l pot detine in aceasta situatie?Sint in ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere pentru persoana cu resedinta in strainatate draser draser O persoana cu domiciliul in Romania si care are resedinta si in strainatate poate sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere in orasul unde are ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate + permis de sedere + cetatenie copil gabrielaonescu gabrielaonescu Buna seara, Va scriu in legatura cu schimabarea unei carti de identitate. Sunt cetatean roman, casatorit cu cetatean sarb (am certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)