avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract in Anglia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract in Anglia

Va rog sa-mi spuneti ce documente sunt necesare pentru a lucra legal in Anglia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:14, 22 Mai 2010
Pentru a lucra in Marea Britanie trebuie sa aveti o oferta de loc de munca astfel incat sa va fie eliberat cardul de angajare inainte de a incepe munca. Cardul cuprinde date despre angajator si ocupatia pentru care este eliberat si este valabil doar pentru acea ocupatie; daca schimbati locul de munca trebuie sa solicitati un alt card de angajare corespunzator. Pentru anumite ocupatii lucratorii pot solicita cardul de angajare fara ca angajatorul sa faca demersuri pentru obtinerea permisului de munca: lucratori de intretinere a unei gospodarii, lucratori aeroportuari, medici stomatologi si generalisti, profesori, asistente calificate care vin in UK pentru o perioada de practica. Daca nu va incadrati in categoriile sus mentionate pasii necesari pentru obtinerea autorizatiei de munca sunt: mai intai, angajatorul va solicita permisiunea de a va angaja si va va trimite scrisoarea de aprobare; apoi, dumneavoastra veti solicita pe baza acestei scrisori si a unui formular BR3 (pe care il puteti gasi pe www.ind.homeoffice.gov.uk sau www.workingintheuk.gov.uk, cardul de angajare. Aplicatia cu documentele si fotografiile necesare trebuie trimisa la adresa: Bulgarian and Romanians Applications, Border and Immigration Agency, North East, Yorkshire & The Humber Region, PO Box 4160, Sheffield, S1 9DZ; lucratorii necalificati pot lucra in aceasta tara numai prin intermediul Schemei lucratorilor sezonieri in agricultura si Schemei sectoriale din industria de procesare a hranei. Exista o cota maxima stabilita anual pentru acest tip de lucratori care au dreptul sa lucreze maxim 6 luni. Angajatorii vor obtine permis de munca pentru dumneavoastra; lucratorii romani cu un nivel foarte inalt de calificare vor fi admisi pe piata muncii din Marea Britanie fiind supusi “Programului pentru Migrantii cu Inalta Calificare”, nefiind necesara obtinerea unei autorizatii de munca. Sunt insa obligati sa faca dovada calificarii si sa obtina un certificat de inregistrare; pentru a desfasura o activitate in calitate de lucrator independent nu este nevoie de obtinerea autorizatiei de munca, lucratorul avand posibilitatea, insa nu si obligatia, de a aplica pentru obtinerea certificatului de inregistrare (registration certificate), cunoscut si sub denumirea de „yellow card”, eliberat de catre Border and Immigration Agency, structura a Ministerului de Interne, accesul pe piata muncii fiind mai facil; studentii care studiaza in Marea Britanie pot lucra numai in urmatoarele conditii: pana la 20 de ore de munca nu aveti nevoie de cardul de angajare, ci doar de un certificat de inregistrare; peste 20 de ore trebuie sa obtina cardul de angajare.

Informaţii referitoare la condiţiile de muncă şi de viaţă în Regatul Unit le puteti gasi aici :
[ link extern ] =

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Info documente pentru lucru in anglia bulvaif bulvaif Buna Ziua as dori informati. Ce documente am nevoie si de unde le pot gasi ca sa Lucrez LEGAL in Anglia.:D (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean britanic si dreptul de munca in uk Adriana3011 Adriana3011 As dori sa stiu daca dupa casatoria cu cetatean britanic in uk am dreptul la munca fara sa mai aplic ptr nimic la border agency. (vezi toată discuția)
Permis european de munca asdre asdre Buna ziua Imi poate spune cineva de ce este nevoie pentru a obtine permis de munca european?M-ar interesa pentru Anglia in particular,ce este nevoie pentru a ... (vezi toată discuția)