Buna ziua,in martie 2008 baiatul meu a avut un accident cu vatamare care a fost solutionat dupa 14 luni cu NUP si amenda administrativa 1000 lei. In toata aceasta perioada nu i s-a aprobat cererea pentru drept de circulatie.
In februarie 2010,i s-a intocmit dosar penal pentru conducere cu permis suspendat,dupa ce politia a vazut o emisiune la tv la care el ar fi participat la un concurs de drifting-uri.
Cu rezolutia de NUP ne-am dus la politia rutiera sa necuperam permisul,dar am fost refuzati pe motiv ca mai avem un dosar in cercetare.Pana aici totul pare logic dar,intre timp,pe 21 mai 2010 a primit prin posta doua documente prin care este anuntat ca i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 120 zile incepand cu data de 26 martie 2009(data cand a avut loc accidentul) si o instiintare in care este anuntat ca daca in aceasta perioada de 120 zile nu se prezinta la politie sa dea un test i se mai mareste pedeapsa cu 30 zile,adica total 150 zile .
Dupa calculele mele ,de la 26 martie 2009 plus 150 zile inseamna aprox 26 august 2009,dupa care el ar fi avut dreptul sa conduca iar acuzatia pentru conducere cu permis suspendat nu ar trebui sa mai existe,mai ales ca ea nu este dovedita,politia rutiera tergiversand trimiterea acestui dosar la Parchet.
Mentionez ca in tot acest timp lui i se refuza cererile care le-a facut pentru dovada de circulatie.
Va rog frumos,daca stie cineva cum ar trebui sa procedez in aceste conditii ca sa recuperam permisul de conducere!!!
Constituie infractiune conducerea unui autovehicul fara permis PE DRUMURILE PUBLICE or la concursuri de drift chiar daca are loc pe sosea, accesul este inchis circulatiei publice deci portiunea respectiva nu poate fi considerata drum public prin urmare nu exista infractiunea.
Ceea ce ma surprinde este intrebarea dvs :"ce as putea sa fac pentru..." Dvs nu trebuie sa faceti nimic, daca are permis, fiul dvs are peste 18 ani si este responsabil pt fatele sale, sa se preocupe el de problema si apoi cum de i-a dat prin cap sa se urce la volan stiind ca are permisul retinut? Nu va suparati dar ii faceti un mare deserviciu.
nu stiu daca mai urmariti subiectul dar totusi....
concursul ala de drifting era ceva oficial sau o mica petrecere la adapostul intunericului. daca era un concurs oficial, atunci Qubik are dreptate, nu se justifica acuzatia de conducere fara permis pe drumurile publice. dar daca nu e alta poveste.
Concursul nu era legal si nici nu avea loc in spatiu adecvat,s-a desfasurat in parcarea de la mall-ul Baneasa, noaptea.
Dar , intre timp, am obtinut dovada cu drept de circulatie,solicitand audienta la prim -procuror( un om cu mintea deschisa,din fericire).Nu prea ma pricep eu la legi dar una,elementara,cred ca o stie toata lumea:Prezumtia de nevinovatie. Aceasta ne-a fost noua incalcata flagrant(parerea mea). Politia s-a autosesizat,in urma unei emisiuni la tv. si acum trebuie sa dovedeasca cu probe, ceea ce le va lua cel putin un an,in ritmul in care lucreaza.