avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere disciplinara

daca sunt angajat la o firma.si de 6 luni nu mi-au oferit contract de navigatie ci doare salariu in lei la uscat de 500 ron. si acum am gasit o firma sa plec in alta parte, am plecat dar nu am anunt ca plec.am primit acasa convocare pentru faptul ca nu pot fi contactat telefonic. in convocare spune ca daca nu ma prezint voi fi concediat conform art61 alin a din codul muncii. ce pot pati ? ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 13:08, 22 Mai 2010
Nu patiti nimic....doar ca incetarea raporturilor de munca se va face pe motive disciplinare .
De ce nu v-ati depus demisia si sa motivati faptul ca ei nu au indeplinit conditiile prevazute in contractul individual de munca, respectiv plata salariului. Astfel nu erati obligat sa efectuati preavizul.
Ceea ce vi se poate intampla , este desfacerea CIM in baza art 61 lit a) din codul muncii. Puteti sa va prezentati la data si ora stabilita pentru cercetarea disciplinara si sa precizati faptul ca ati plecat datorita neplatii salariului.... Insa asta nu inseamna ca nu trebuia sa ii anuntati.
Bafta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract litera i elena1312 elena1312 Pot sa desfac un contract de munca disciplinar daca a plecat de la locul de munca fara sa anunte pe nimeni, nu mai raspunde la telefon si nu s-a mai prezentat ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim prin demisie sau disciplinar Andrei Gica Andrei Gica Unei persoane care si-a dat demisia si a stat in preaviz in loc de 15 zile calendaristice numai 13, i se poate desface contractul disciplinar pt acest motiv?( ... (vezi toată discuția)