sunt mostenitorul testamentar al unei case cu teren prin notariat al unei doamne care intre timp a decedat pe 10 ianuarie 2009 cand a trebuit sa deschid succesiunea am aflat ca aceste bunuri au fost cumparate in timpul casatoriei sotul plecand de la domiciliul acesta in urma cu peste 30 ani de care nu se stia nimic daca traieste sau a decedat daca are mostenitori sau nu.intre timp am aflat ca are o nepoata si ca sa aflu date despre sotul decedatei am facut o actiune de partaj judiciar ocazie cu care am aflat ca sotul decedase in anul1993 in jud buzau depunanduse la dosar certificatul de deces dar nu si sesizarea de deschidere a succesiunii timp de doua termene drept pt care instanta a suspendat cauza. intre timp nepoata a decedat . va rog sami dati un sfat ce trebuie sa fac de acum incolo intelegand ca daca nepoata nu a solicitat succesiunea in intervalul de 6 luni mostenire revine decedatei deci mie.va multumesc anticipat.
Din ceea ce spuneti dvs., rezulta ca sunteti unic mostenitor.
Persoana care a testat in favoarea dvs. este decedata. Sotul acesteia este si el decedat. Unica succesoare legala - nepoata, este, de asemenea, decedata. Deci, singurul mostenitor sunteti dvs: testamentar.
Cine era proprietarul d-na sau era si sotul acesteia sunt date importante ....care pot complica sau simplifica situatia .... Cine s-a ocupat intre timp de locuinta ? Daca dvs ati platit impozitul consider ca aveti sanse sa deveniti proprietar , insa daca ... dati-mi mai multe date pentru ca raspunsul pe care o sa-l dau sa va fie de folosB-)
proprietatea era pe numele doamnei dar cumparata in timpul casatoriei de la parasirea domiciliului de catre sot de circa 30 ani impozitul a fost platit de doamna de la deces de mine nepoata din partea sotului decedata probabil ca mai are si ia mostenitori va multumesc
Succesiune
total3r
sant mostenitor testamentar al unei case de la o doamna care a dobandit casa in timpul casatoriei atat doamna cat si sotul sant decedati.ca mostenitor din ... (vezi toată discuția)