avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... HG 128/1994
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

HG 128/1994

buna, am primit un nimic de amenda :D care zice ca faptele prevazute de art. 3 al HG 128/1994, sunt sanctionate de art 5 al aceleasi legi.din cate stiu art 5 are in componenta sa lit a) si lit b). amenda prevazuta la lit a) sanctioneaza art 1 si art 2 al legii respective, iar art 3 este sanctionat de catre lit b).
in procesul verbal e trecuta doar art 5, fata nici o litera.cand i-am spus politistului ca amenda trebuie incadrata la lit b)(amenda intre 50000-100000 lei vechi) mi-a raspuns simplu ca o alta lege se substituie acesteia si zice ceva de genu ca amenda minima care poate fi data in Romania este de 25 RON.m-a bagat omul in ceata de aceea intreb pe cine stie: e adevarat ca amenda minima in Romania e de 25 RON?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 09:18, 23 Mai 2010
Limita minima a amenzilor contraventionale este prevazuta de art. 8, alin. 2 din OG 2/2001, aprobata prin legea 180/2002 care reglementeaza regimul contraventiilor in Romania. In forma initiala aceasta limita minima era de 250.000 lei (ROL).
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
Mihaela Nevoie, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comercializare bauturi alcoolice patrula patrula H.G.128/1994 prevede la art.5, lit. \"b\", o amenda cuprinsa intre 5 - 10 lei. Prevederile O.G.2/2001. art8, alin. 2, limita minima a amenzii este de 25 ... (vezi toată discuția)
Chelt nedeclarate in d 390 - limita minima marianasim marianasim Buna ziua, As dori sa stiu daca exista , reglementat legal undeva, vreo limita minima pentru cheltuielile (serviciile) nedeclarate in D 390 ? Care este acea ... (vezi toată discuția)