avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate comerciala

Situatia mea se prezinta in felul urmator: in ianuarie 2007 am infiintat un SRL alaturi de inca 2 asociati, toti suntem asociati-administratori, cu drepturi egale. Din cauza faptului ca s-au ivit ale oportunitati , doi dintre asociati doresc sa plece in strainatate, firma fiind in domeniul IT, acestia ocupandu-se direct de activitatea firmei, am dori sa inchidem aceasta firma. Va rog, daca poate cineva sa-mi dea un sfat in ceea ce priveste inchiderea firmei printr-o metoda cat mai simpla si mai putin costisitoare.

va multumesc foarte mult,

Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:51, 18 Aprilie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
Ce simplu ar fi fost sa o fi inchis pana la 31 dec 2006!
~ Conținut șters la cerere ~
Voi faceti misto, dar ati uitat sa adaugati zambaretii :)) sau ce?
Pai firma abia a fost infiintata in ianuarie 2007.

Daca credeti ca vor veni vremuri mai bune o puteti declara in inactivitate si mai vedeti voi peste 2-3 ani.
Sau faceti o hotarare AGA prin care decideti dizolvarea societatii, hotarare in care numiti si un lichidator (luati legatura cu un practician in reorganizare si lichidare). Nu e atat de complicat, fiind atat de proaspata si probabil fara activitate.
Sau cel care ramane poate prelua partile sociale ale celor care pleaca...si incercati sa o vindeti apoi unei persoane interesate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl dizolvare stupar stupar - este mentionata la Reg Com si inregistrata hotararea adunarii generale privind dizolvarea firmei inregistrata la Reg Com in 07.08.2009 s-a facut mentiunea ... (vezi toată discuția)
Cat timp este permis sa treaca intre dizolvare si radiere srl ??? geniest geniest Buna ziua, Am facut dizolvarea (fara lichidator conf. art. 227 si 235 din legea 31) a unui SRL fara activitate comerciala de la inceput. Pe 20 iunie mi-a ... (vezi toată discuția)
Firma in lichidare doina62 doina62 Incerc sa inchid o firma care a fost deschisa in anul 2003 si a avut activitate doar 4 luni in 2004.Acum mi se cere un bilant de inchidere.Exista un formular ... (vezi toată discuția)