avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dovedire etnie rroma
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dovedire etnie rroma

Sa presupunem ca fiul meu, in varsta de 14 ani este rrom.
El vrea sa intre la un Liceu pe locurile de Rromi.
Cum se poate declara chestia cu etnia?
Stiu ca etnia nu are relevanta juridica ci mai mult una sociala.
Ma scuzati daca nu am postat unde trebuie, sunt nou.
Cel mai recent răspuns: VanDerKos , utilizator 17:32, 23 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua , interesanta intrebare. Deoarece cetatenia este romana insa etnia...nu stiu sa fie stipulata pe undeva. Poate ca este suficienta o declaratie pe propria raspundere .
Sigur ca exista astfel de organizatii care pot atesta apartenenta la aceasta etnie...dar cred ca cei de la liceu va vor indruma acolo unde trebuie pentru a obtine certificarea etniei fiului dvs.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
ContSters47264, utilizator
Dovada etniei rrome se poate face cu adeverinta de la primarie, prefectura sau Partida Rromilor ori o alta organizatie de acest gen..
si care este "criteriul"? se poate duce oricine indiferent de etnie si face rost de adeverinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara.daca merg la primarie,cine trebuie sa imi elibereze ... elenaiam72 elenaiam72 Buna seara.Daca merg la primarie,cine trebuie sa imi elibereze adeverinta cu apartenenta la etnia roma,necesara fiului meu pt.inscrierea la liceu?va multumesc. (vezi toată discuția)
8 aprilie - ziua internationala a rromilor trope_doi trope_doi Ziua internationala a rromilor se sarbatoreste in fiecare an la inceputul lunii Aprilie. Ideea de a marca o astfel de zi a luat nastere la Londra, in 1971, ... (vezi toată discuția)
Legislatie in ceea ce priveste intrebarile la un interviu matkat07 matkat07 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu articolul din legislatia romana care se refera la intrebarile interzise la un interviu. Am cautat, dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)