avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM ramura comert vechi si nou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM ramura comert vechi si nou

CCm ramura comert a expirat in 19.11.2009,iar o unitate semnatara a acestuia a concediat muncitorii ,incheind carnetele de munca cu data de 16.12.2009,retribuindu-i cu un salar compensator,motivand ca cel pe ramura a expirat si cel pe unitate(nu are sindicat fiind la privat)contine 1 salar compensator.
Acum aceasta unitate vine si semneaza noul CCM pe ramura,dar nu mai are oameni de dat in somaj.Avea voie CCM pe unitate sa fie inferior celui pe ramura?
Cei concediati in decembrie ar putea sa-si recupereze inca un salar compensator,deoarece nu au trecut 6 luni de la concediere?
Cel mai recent răspuns: Muresan Felicia , utilizator 21:58, 23 Mai 2010
Ref. la CCM comert s-a discutat de foarete multe ori pe forum.
Raspunsuri pe scurt.:
1.S-a procedat corect privind plata unui salar compensator deoarce in 16.12.2009 nu era un CCM valabil incheiat.
2. CCM la nivel de unitate nu pot contine clauze inferioare CCM la nivel de ramura.
3.Personalul concediat in luna decembrie are dreptul la un salar compensator in baza CCMUNN.
Darie Tudor a scris:

Ref. la CCM comert s-a discutat de foarete multe ori pe forum.
Raspunsuri pe scurt.:
1.S-a procedat corect privind plata unui salar compensator deoarce in 16.12.2009 nu era un CCM valabil incheiat.
2. CCM la nivel de unitate nu pot contine clauze inferioare CCM la nivel de ramura.
3.Personalul concediat in luna decembrie are dreptul la un salar compensator in baza CCMUNN.

1)Nu cred ca acel contract colectiv de munca pe ramura comert nu a avut si o clauza de prelungire tacita.
2)O alta problema ar fi ca cel pe unitate oricand ar fi fost el incheiat a avut ca baza de legala pentru drepturile minime, contractul pe ramura .
3) In consecinta orice clauza(drept) negociata sub nivelul contractului colectiv pe ramura este lovita de nulitate,ramanand de drept la nivelul minim pe ramura.
Dl.Rosu Gh.,intr-adevar in Decizia X de concediere se specifica "un salar compensator cf.CCM pe unitate "si nu CCMUN.Normal era ,ca cel pe unitate sa aiba ca baza ,contractul colectiv pe ramura,deoarece cele doua au mers in paralel.Prelungirea tacita a fost de un an si a expirat(anul de prelungire in 19.11.2009.Ar fi o baza legala sa faca o cerere pentru inca un salar compensator sau singura varianta ar fi tribunalul?
Daca in momentul incheierii contractului pe unitate era in vigoare cel pe ramura ,cu drepturi superioare, cel pe unitate este lovit de nulitate in ceeace priveste drepturile sub limita minima continute in cel pe ramura.
In aceste conditii aveti o baza legala .
Din nou aveti dreptate,dar CCM pe unitate este o gaselnita de moment,pentru a trimite deciziile de concediere la ITM si sa nu zica nimeni ca nu au respectat legea.Apare numai specificat,fara numar,fara data,nimeni nu a auzit de el.Firma respectiva nu are sindicat, fiind patronata privat,Cine ar indrazni sa faca sindicat.Deci, cu cine au incheiat CCm pe unitate?Aveti idee ,unde ar putea fi inregistrat,sau daca este pe unitate nu trebuie inregistrat nicaieri?

Alte discuții în legătură

notificare concediere Lungu Constantin Lungu Constantin cat timp are efecte notificarea pentru cancedierea colectiva din momentul emiterii? (vezi toată discuția)
Ramura induistrie ninel_d ninel_d Azi am mers la ITM pentru a afla din ce ramura face parte o societate cu domeniu de activitate patiserie-covrigarie si am ramas pur si simplu uimit ;am ... (vezi toată discuția)
Negocieri ccm la nivel de unitate juhasz janos juhasz janos pt neg.CCM la unitate,CCM ramura este baza minimala de pornire?daca este obligat sindicatul sa fie afiliat la FEDERATIA SNDICALA care a neg. ccm ramura.Sau sa ... (vezi toată discuția)