Azi am mers la ITM pentru a afla din ce ramura face parte o societate cu domeniu de activitate patiserie-covrigarie si am ramas pur si simplu uimit ;am discutat cu 2 inspectori si am obtinut 2 pareri diferite ,unul sustine ramura comert iar altul industrie alimentara sau alimentatie publica[asta dupa ce au verificat prin documente=D>]Are idee cineva cum stau lucrurile?
Intrati pe internet si cautati Contractul colectiv de munca pe ramura comert si la Anexa trei sunt toate societatile care au semnat respectivul contract.Daca
societatea respectiva o gasiti semnatara,inseamna ca face parte din ramura comert.Daca nu, cautati la alte contracte colective pe diferite ramuri si este imposibil sa nu o gasiti.Si eu am patit la fel cu ITM-ul.
Asa am gindit si eu deoarece ei si vind produsele pe care le fac.Dar am sunat azi la ITM BUCURESTI si de aici mi s-a spus ca este ,,morarit si panificatie,, cod 1071,,Eu am cautat societatea pe un site si am gasit-o iar la codul caen scria 46****.Deci ce sa mai inteleg?
46*** este comert!!!
parerea mea personala este urmatoare: dupa ccmun se aplica tuturor salariatilor ccm ramura "comert" iar mai apoi ramurile specifice!!!