avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificare concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificare concediere

cat timp are efecte notificarea pentru cancedierea colectiva din momentul emiterii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 27 Iulie 2011
Notificarea nu are niciun efect juridic ... prin aceasta se aduce la cunostinta ca se vor efectua concedieri colective. Sindicatul sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor pot propune angajatorului măsuri în vederea evitării concedierilor ori diminuării numărului salariaţilor concediaţi, într-un termen de 10 zile calendaristice de la data primirii notificării.
liderul de sindicat mi a spus sa nu depasesc data de 31 08 2011 cu concediu medical ca nu voi mai primi salariile compensatorii, iar concediera a început cu data de 18 07 2011
Acordarea salariilor compensatorii nu are nicio legatura cu concediul medical ... acesta suspenda termenul de preaviz
Lungu Constantin a scris:

cat timp are efecte notificarea pentru cancedierea colectiva din momentul emiterii?



Mi se pare ca nu ati formulat explicit intrebarea,din momentul notificarii intentiei de concediere colectiva,sindicatele au termen max. 10 zile pt. a veni cu solutii,iar conducerea max. 5 de a raspunde acestor propuneri,deci dupa expirarea celor 15 zile,daca se ajunge la hotararea de concediere,nu mai discutam despre intentie,ci vorbim deja despre notificarea asupra concedierii, ceea ce implica obligatia angajatorului de a notifica in scris inspectoratul teritorial de munca si agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca, cu cel putin 30 de zile calendaristice anterioare datei emiterii deciziilor de concediere,asupra concedierilor ce urmeaza a se efectua.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
perioada concediilor colective se face din luna iulie pana in luna august 2011, iar daca depasesc aceasta data nu voi mai fi concediat colectiv ci individual si nu voi mai primi salariile compensatorii. Se poate ?

Alte discuții în legătură

Valabilitate contract de munca Lungu Constantin Lungu Constantin Va rog daca stie cineva precis CCM Unic la Nivel de Ramura Transporturi 2008-2010 a fost denuntat de una dintre partile semnatare sau s-a prelungit cu 12 luni ... (vezi toată discuția)
Despre contractul colectiv de munca la nivel de ramura herminaida herminaida CONTRACT COLECTIV DE MUNCA nr. 872 din 21 martie 2007 unic la nivelul ramurii de Gospodarie Comunala, Locativa si Transporturi Locale pe anii 2007-2011este in ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii transporturi carmenctin carmenctin Compania pentru care lucrez de 1 an si 3 luni a decis sa recurga la restructurare si la desfiintarea postului pe care il ocupam. 1. Pot beneficia in acest caz ... (vezi toată discuția)