avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ATRIBUTII INSPECTOR FISCAL
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ATRIBUTII INSPECTOR FISCAL

In anul 2007 am depus la Administratia Finantelor Publice declaratia de venit pentru PFA in care am declarat venituri mai mari de 35000 Eur, conform cu realitatea, nestiind ca devin platitoare de TVA. INspectorul mi-a primit actele si nu am fost instiintata ca trebuie sa platesc si TVA iar in urma unui control efectuat in anul 2010 de cei de la Directia finantelor publice mi s-a imputat atat TVA-ul din urma cat si majorari de intarziere care sunt foarte mari. Doresc sa fac contestatie si sa solicit imputarea majorarilor de intarziere inspectorului care mi-a verificat actele si care nu m-a instiintat ca sunt platitor de TVA dar nu stiu in ce baza legala. Are inspectorul obligatia de a instiinta si impune PFA cand constata ca depaseste suma de 35.00 EUR?
Cel mai recent răspuns: Valentin Nebunescu , Consilier juridic 18:35, 27 Mai 2010
limita e impusa de codul fiscal trebuia sa stii acest lucru cind ai infiintat pfa,trebuie sa platesti tva si penalitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie de turism platitoare de tva??? madalinuta23 madalinuta23 o agentie de turism deplatitoare de tva daca depaseste CA 35000 eur trebuie sa se inreg ca platitoare de tva??? (vezi toată discuția)
Avantaje si dezavantaje platitor tva fcostea fcostea Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog cu un raspuns in legatura cu plata/neplata TVA? Ma intereseaza care sunt avantajele si dezvantajele pentru o firma ... (vezi toată discuția)
Neplatitor sau platiror tva? monica2diana monica2diana Am infiintat si inregistrat o societate in august 2007 ca neplatitoare de TVA. In iunie 2008 sunt anuntata printr-o adresa de la Finante ca am devenit ... (vezi toată discuția)