avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli transport bun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli transport bun

In cazul unui contract de garantie reala mobiliara, gajul il reprezinta un utilaj industrial. La momentul incetarii contractului (indeplinirea obligatiei), bunul trebuie restituit. Partile sunt din judete diferite. Cine trebuie sa suporte cheltuielile de transport ale utilajului? In contract nu se prevede nimic referitor la acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2007
xco, utilizator
Cel mai recent răspuns: xco , utilizator 09:43, 17 Aprilie 2007
Cum se va face dovada restituirii utilajului?
Cu un proces-verbal de predare-primire...?
Daca nu se prevede nimic in contract eu stiu ca proprietarul bunului va suporta cheltuielile de transport.
pai si eu asa ma gandeam ca ar fi normal. dar v-as ruga daca stie cumva cineva vrteun text legal unde sa se prevada ceva referitor la acest lucru acest lucru, sau vreun principiu de drept dau ceva... eu am cautat in legea 99/1999 si nu am gasit nimic. va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura executare mobiliara respectiv executarea unei ipoteci mobiliare AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER buna ziua, am avut experiente in executare imobiliara si mobiliara in baza vechiului cod, dar poate cineva sa ma ajute si sa imi explice care sunt pasii cand ... (vezi toată discuția)
Contract garantie mobiliara/gaj cazzuall cazzuall Buna ziua. Doresc sa inchei un contract de gaj pentru niste bunuri mobile in favoarea unui creditor fara deposedare. Pot sa-l inchei fara a ii face si formele ... (vezi toată discuția)
Ipoteca mobiliarã criss15 criss15 Buna seara! Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)