avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general monografie constructii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

monografie constructii

Va rog sa ma ajutati cu o monografie completa in urmatoarea situatie :
cum se tine evidenta contabila la o societate cu obiect de activitate constructii, care incheie un contract cu un client pentru pentru ridicarea unei constructii,dar nu realizeaza prin forte proprii aceasta lucrare ci mai degraba o intermediaza,deoarece ,la randul sau,incheie un contract cu o alta societate de constructii care va face constructia.
Societatea mea,factureaza avans clientului,din care cumpara materialele necesare de la furnizori,pe care le elibereaza apoi firmei care realizeaza constructia, primind de la aceasta,la finele lunii o factura ptr.lucrari constructii montaj la care are anexat un deviz de lucrari. Apoi,la randul sau,refactureaza clientului, adaugand si cateva procente in plus drept profit
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 11:56, 24 Mai 2010
1.avans facturat si incasat :
[ link extern ]
2.achizitie materiale :

3xx % ...401
4426
3. eliberarea materialelor :
le vinde sau le da in custodie ?( vezi contract )

411%
...........707
...........4427

scad gestiunea 607=371

4. inreg.fact.de la soc.careia i-a concesionat lucrarea :

628%401
4426
5.stornarea avansului si ulterior fact.catre beneficiar (client) :

411 %
...........704
..........4427
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2010
ContSters109653, utilizator
Multumesc frumos pentru ajutor.
O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistarari contabile in domeniul de prestari servicii in constructii aniko85 aniko85 o firma se ocupa cu pompare de beton. cumpara betonul, face pompare si factureaza impreuna servici +beton(nu lucreaza cu adaos). ce cont folosesc pt ... (vezi toată discuția)
Inregistrare exploatare georgianan georgianan exploatez lemn rotund pe baza unui contract cu un ocol silvic care emite facturi la randul sau cu taxare inversa...sa zicem...50 lei /mc...eu tai lemnul si il ... (vezi toată discuția)
Documente in caz de marfa la terti ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am urmatorul caz. Am incheiat un contract de prestare servicii cu un partener. Eu ii furnizez materiale iar el imi ofera mana de lucru pentru montaje diverse. ... (vezi toată discuția)